Cem Sahin heeft nooit de mogelijkheid gehad om echt te laten zien waar hij toe in staat is op Nieuw Zuid, vindt hij. De jonge middenvelder kwam afgelopen zomer over van eersteklasser VELO uit Wateringen met veel ambities. Hij wilde één ding en dat was de smaakmaker worden op het middenveld van Quick Boys. Een paar maanden na zijn komst kondigde de aanvallende middenvelder zijn vertrek alweer aan. Geen doorbraak in Katwijk en heel weinig speelminuten. 

Dat laatste gaf nou net de doorslag om te vertrekken bij de nummer twee van de Derde Divisie. Met iedereen in de selectie kon hij het goed vinden. Op dat vlak had hij het onwijs naar zijn zin in Katwijk aan Zee, maar voor hem was het nutteloos om eventueel nog een seizoen op de bank te zitten. Daarom gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar hij wel zijn kwaliteiten kan laten zien.

Derde keus
Ondanks de hevige concurrentiestrijd op het middenveld had hij in de eerste weken bij Quick Boys het gevoel dat er wat te halen viel voor hem op Nieuw Zuid. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen pakte de 21-jarige Hagenees flink wat speelminuten. Toch koos trainer Erik Assink de afgelopen maanden er steevast voor om Mohamad Mahmoed en Raymond Baten voor de defensie te posteren met kort daarvoor Ricardo Kuyvenhoven of Kenny Anderson. Het tweetal krijgt vaak de voorkeur voor de positie van aanvallende middenvelder, wat automatisch betekent dat de oud-jeugdspeler van FC Twente en Sparta Rotterdam derde keus is.

,,Ik wil naar een club waar ik het vertrouwen krijg en waar ik de échte Cem Sahin kan laten zien”

,,Ik heb het gevoel dat ik niet echt een eerlijke kans heb gekregen bij Quick Boys”, is Sahin gelijk duidelijk over zijn vertrek. ,,In de voorbereiding maakte ik onwijs veel minuten en kreeg ik het gevoel dat ik dicht tegen de basis aan zat. Alleen tijdens het seizoen kregen andere spelers constant de voorkeur en toen heb ik een knoop moeten doorhakken. Wat mij betreft had het toen nog weinig zin om hier te blijven.”

Perspectief
Toch lijkt er in de toekomst perspectief voor de jongeling. Één van zijn concurrenten, Anderson, vertrekt aan het einde van het seizoen bij de club en ook de trainer, die het volgens hem niet in hem ziet zitten, verlaat de club. Onder Edwin Grünholz lonkt er een nieuwe kans en met het vertrek van een concurrent zou hij weer opschuiven in de pikorde.

,,Maar ik wil naar een club waar ik het vertrouwen krijg en waar ik de échte Cem Sahin kan laten zien. Quick Boys is een gesloten boek en ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Er spelen al wat dingetjes, dus ik denk dat ik de komende periode daar wel duidelijkheid over kan geven.”

Bevriend met vertrekkers
Daarnaast maakt de spelmaker deel uit van een bepaalde kern uit de spelersgroep. Met onder andere Kelvin Maynard, Kay Tejan en Chima Bosman kan hij het heel goed vinden en met hen ging hij vier keer per week naar de club. Het drietal vertrekt ook aan het einde van het seizoen bij de club. Dat speelt geen rol in het vertrek van Sahin. ,,Ik kan het met iedereen heel goed vinden, dus dat heeft niet mee gespeeld. Wij gaan allemaal na dit seizoen onze eigen weg en wie weet komen we elkaar weer tegen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘De ‘echte’ Mamedov klopt op de deur’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA