Z’n terugkeer in de Bollenstreek voor iets meer dan anderhalf uur liep uit op een sof. Dogan Corneille verloor met zijn Excelsior Maassluis zaterdag op bezoek bij VVSB met 3-1. Maar de trainer leek zich als een vis in het water te voelen voor en na de wedstrijd in Noordwijkerhout. De handen die voor het eerste fluitsignaal werden geschud, werden begeleid door een grote glimlach en vriendelijke begroeting.

Dat hij na afloop sneller de bus pakte terug richting Maassluis, had eerder te maken met het eindresultaat van de avond, dan met z’n eigen wens nog even bij te kletsen. Drie jaar lang croste de voetstappen van Corneille door de Bollenstreek. Als coach van Noordwijk had hij intens genoten van het voetbalbolwerk, maar koos hij in z’n laatste jaar, in 2017, voor een dienstverband bij eredivisionist Willem II.

Z’n vertrek in Noordwijk kwam wat abrupt, maar is gespeend van enig rancune. ,,De contacten in Noordwijk zijn nog steeds goed”, vindt Corneille zelfs. ,,Ik heb Pieter Vink zaterdag nog even een whatsappje gestuurd of hij nog bij VVSB kwam kijken. Ik kom nog regelmatig in de strandtent van Bryan Braun van de technische commissie in Noordwijk.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)