Z’n terugkeer in de Bollenstreek voor iets meer dan anderhalf uur liep uit op een sof. Dogan Corneille verloor met zijn Excelsior Maassluis zaterdag op bezoek bij VVSB met 3-1. Maar de trainer leek zich als een vis in het water te voelen voor en na de wedstrijd in Noordwijkerhout. De handen die voor het eerste fluitsignaal werden geschud, werden begeleid door een grote glimlach en vriendelijke begroeting.

Dat hij na afloop sneller de bus pakte terug richting Maassluis, had eerder te maken met het eindresultaat van de avond, dan met z’n eigen wens nog even bij te kletsen. Drie jaar lang croste de voetstappen van Corneille door de Bollenstreek. Als coach van Noordwijk had hij intens genoten van het voetbalbolwerk, maar koos hij in z’n laatste jaar, in 2017, voor een dienstverband bij eredivisionist Willem II.

Z’n vertrek in Noordwijk kwam wat abrupt, maar is gespeend van enig rancune. ,,De contacten in Noordwijk zijn nog steeds goed”, vindt Corneille zelfs. ,,Ik heb Pieter Vink zaterdag nog even een whatsappje gestuurd of hij nog bij VVSB kwam kijken. Ik kom nog regelmatig in de strandtent van Bryan Braun van de technische commissie in Noordwijk.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys