Luca Tarani verwoordde het na afloop van FC Lisse – Ajax (ama.) goed. „We blonken vandaag uit als team en hebben veel strijd geleverd.’’ Soms hoeft het voetbal niet groots te zijn, maar als je als collectief goed staat en er met zijn allen keihard voor knokt, kom je al een heel eind. Met die wijsheid speelde FC Lisse tegen de amateurs van Ajax. Een 3-1 overwinning op karakter die vorm werd gegeven door een excellerende Tarani. Dat er echter nog een hoop beter moet bij FC Lisse, was voor iedereen duidelijk.

Het degelijke spel van de Lissenaren werd mede vormgegeven door de elf namen die Robbert de Ruiter het veld in had gestuurd. In de aanval geen Oussama Siali of Ayoub Aït Afkir, maar Tarani en Milton Klooster. Twee buitenspelers die houden van een actie, maar dat niet tot in den treuren doorvoeren en proberen zo effectief mogelijk te zijn.

En met Bas Buimer voorin, die de bal wat meer vast kan houden, maar voetballend iets minder is dan Rowdy van der Putten. Verder was good-old Rik Vermeulen weer terug in het team in plaats van Boyd Stevens. Iemand die zijn taken uitvoert en als ervaren leider de lijnen uitzet in het elftal.

,,Er moet nog wel wat gebeuren om hem dominant te laten zijn aan de bal.”

„Voor balans zorgt hij altijd, omdat hij over de dertig is, gewaardeerd wordt, aanvoerder is en zijn bek opentrekt’’, opende De Ruiter over de belangrijke rol die Vermeulen in zijn team had. Maar net als de rest van het elftal kon ook de aanvoerder beter.

Bek opentrekken
„Rik (Vermeulen, red.) had het niet makkelijk vandaag. Ik vond het middenveld van Ajax (ama.) voor rust dynamischer dan onze drie middenvelders. Dat ging na rust al een stuk beter. Rik is er zolang uit geweest, dus wat dat betreft is het belangrijk dat hij nu weer zijn minuten heeft gemaakt. Maar er moet nog wel wat gebeuren om hem dominant te laten zijn aan de bal.”

Luca Tarani had met twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning van FC Lisse

Niet alleen Vermeulen had belangrijker aan de bal moeten zijn, maar eigenlijk heel FC Lisse had daar tegen Ajax toe in staat  moeten zijn. Via een listig hakballetje van Mark de Loor kwam de ploeg van de Ruiter al wel snel op voorsprong. Maar ook na die vroege openingsgoal ging het weer mis bij de Lissenaren. Kenneth Misa-Danso schoot vrij rap de 1-1 binnen.

Vallen en opstaan
„Dat was een communicatiefout achterin”, zag Vermeulen. ,,De laatste linie liep vooruit en Leroy (Oehlers, red.) bleef juist hangen. Niemand liep met Misa-Danso mee en hij schoot simpel raak.”

,,Dat mag niet gebeuren, maar we zijn als team in opbouw. Het is met vallen en opstaan, maar gelukkig is het ons niet fataal geworden vandaag.”

,,Laten we met zijn allen de sterke punten eruit halen.”

Nadat Tarani via een mooie individuele actie de bal in de korte hoek schoot achter doelman Steven Veenboer was kwam ook het derde doelpunt, van de Lissenaren op naam van de jongeling. Tarani was het eindstation van een goed uitgevoerde counter via Van der Putten en Siali. Tegen de Amsterdammers kwamen alle drie de goals tot stand uit een lange bal of counter, maar volgens De Ruiter had dat ook met de tegenstander te maken.

 „Ajax verdedigde redelijk hoog, daardoor werden we als team bijna verplicht gesteld om de lange bal te hanteren. Dat was niet erg, maar dan hadden we ervoor moeten zorgen dat we de tweede ballen veroverden. Dat zag ik in het eerste bedrijf niet goed gaan. We hebben regelmatig moeite gehad om goed en verzorgd voetbal te laten zien. Maar na rust verliep dat al veel beter. Laten we met zijn allen de sterke punten eruit halen’’, zo eindigde De Ruiter met een positieve noot.

FC Lisse – Ajax (ama.) 6. De Loor 1-0, 13. Misa-Danso 1-1, 28. Tarani 2-1, 86. Tarani 3-1

FC Lisse: Cummins, Koomen, Van der Zwet, Valk, Oehlers, Rauws, Vermeulen (68. Stevens), De Loor (79. Van der Putten), Klooster (72. Siali), Buimer, Tarani

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘Van den Berg had in z’n vonnis: ,,Katwijk speelde met de ‘koppies’ omlaag”

Samenvatting FC Lisse – Ajax (ama.) (Beelden: FC Lisse TV)

Interview met Rik Vermeulen na afloop van FC Lisse – Ajax (ama.)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude