VVSB-spits Felitciano Zschüsschen kwam niet in actie dit weekend vanwege hamstringklachten. Zijn er spelers uit de Duin- en Bollenstreek geweest die hebben geprofiteerd van de afwezigheid van de topschutter in onze streek? Hebben we een nieuwe koploper van het Equipo Voetbalreizen topscorersklassement of kon Zschüsschen dit weekje wel missen?

Om gelijk antwoord te geven op die vraag: hij blijft de nummer één in onze streek. De spits staat op acht treffers en ziet alleen Jaap van Duijn op gelijke hoogte komen. Omdat VVSB op een iets hoger niveau speelt dan FC Rijnvogels, is z’n rekenfactor iets hoger dan die van Van Duijn.

Top 3
Ook Rijnsburgse Boys-aanvaller Dani van der Moot en Quick Boys-speler Tommy Bekooij kwamen tot scoren. Zij staan op een gedeelde derde plek. Allebei hebben ze nu zeven treffers gemaakt. Het knappe is dat Rick van der Boon van Warmunda nog steeds in de top tien staat. Hij scoorde ook al zeven keer.

Daarnaast hebben we nog een administratieve mededeling. In eerste instantie leek het erop dat Bram Ros zaterdag twee keer scoorde voor Rijnsburgse Boys. Dat bleek er achteraf één. Z’n andere treffer werd uiteindelijk geschrapt en omgeturnd tot een eigen doelpunt van een verdediger van Excelsior Maassluis.

Inmiddels hebben 130 spelers in onze regio al een doelpunt achter hun naam. Wil je de volledige lijst zien? Klik dan hier. Hoe werkt onze puntentelling precies? Check dan de onderstaande tabel.

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Graphic: Mike van Haaster

Lees ook: ‘(PREMIUM) – Voor De Ruiter en FC Lisse is het goed zo: ,,Voor beide partijen beter”‘

POPULAIRE BERICHTEN