In de rubriek ‘de favoriete speler van’ is het de bedoeling dat een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiest, daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. Ditmaal is het de beurt aan Martijn Lagendijk, de huidige coach van SV Hillegom en vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys.


Onze rubriek ‘de favoriete speler van’ is terug van weggeweest. Dit item hadden we in de beginjaren van VIDB en was erg geliefd. Na eerst bij alle coaches uit de streek het net te hebben opgehaald, schakelden we door naar de captains. Nu (ruim acht jaar later) zijn we weer begonnen bij de trainers. Na Rob Jonkman in aflevering drie komt nu Martijn Lagendijk aan het woord.

Na één jaar hoofdtrainerschap bij SV Hillegom zal Lagendijk volgend seizoen actief zijn bij Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors gaat hij samenwerken met zijn favoriete speler: Jeffrey Jongeneelen. De buitenspeler hangt na het huidige seizoen zijn schoenen aan de wilgen en zal onderdeel worden van de technische staf op Sportpark Middelmors.

”Ik heb even Jeffrey zijn statistieken erbij gepakt…”, begint Lagendijk, die goed heeft nagedacht over zijn keuze. ”Hij heeft 229 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld, 75 goals en 42 assists, dus zijn betrokkenheid bij doelpunten loopt ongeveer 1 op 2. Dat is ongekend en heel goed voor een buitenspeler.”

Trouw aan de club
”In het huidige amateurvoetbal zie je spelers van club naar club gaan en overal waar ze een stuivertje meer kunnen verdienen daar gaan ze naar toe. Als je dan naar de statistieken van Jef kijkt; hij speelt twaald jaar achter elkaar op het hoogste niveau, waarvan vijf jaar bij Katwijk en zeven jaar bij Rijnsburg. Dat zijn uitzonderingen die je niet vaak meer hoort”, stelt de huidige trainer van Hillegom.

De oefenmeester maakte Jongeneelen in het seizoen 2021/22 van dichtbij mee. De linkspoot als basisspeler van Rijnsburg en Lagendijk liep in dat seizoen mee als stagiair voor het behalen van zijn trainerspapieren. ”Hij heeft exceptionele kwaliteiten op dit niveau. Als je ziet wat hij er voor doet en hoe hij dat jaar al veel met Asante is bezig geweest, dan werpt dat nu zeker zijn vruchten af. Wat ik toen heel mooi vond is dat hij naast zijn eigen prestaties, oog en tijd nam voor het talent wat er rond liep”, vertelt de opvolger van Henk Wisman.

Toetreden tot technische staf
Volgend seizoen komt het tot een hernieuwde samenwerking tussen Lagendijk en Jongeneelen. ”De benoeming van Jef was al beklonken voor mijn aanstelling. Vervolgens hebben Jef en ik een aantal gesprekken gehad en het klikt. Het mooie is dat we in de staf nu een aanvaller hebben, ik was vroeger een middenvelder, waardoor elke linie is vertegenwoordigd. Daarnaast wilde ik de identiteit van Rijnsburg in de staf behouden, en hoe mooi is het als Jeffrey dat is.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Favoriete speler van Derek van der Plas (Valken ’68): Ricardo Kuijvenhoven
Check ook: Favoriete speler van Hein Leliveld (Kagia): Kevin van der Zwet

POPULAIRE BERICHTEN