Korter dan de titel van het artikel kon het duel tussen FC Lisse en ASWH zaterdagmiddag op Ter Specke (2-2) niet worden samengevat. Twee ploegen die wel de wil uitstraalden om er iets van te maken, bakten er uiteindelijk veel te weinig van om tot aanvaardbaar voetbal te komen. Daar waar bij FC Lisse vooraf de stille hoop heerste om aan de reeks van drie achtereenvolgende zeges ook een vierde toe te voegen, hoopten de bezoekers na een aantal mindere optredens het tij te kunnen keren.

Het matige niveau werd daarbij geaccentueerd door de manier waarop de vier treffers deze middag vielen. De vier goals, die gelijk werden verdeeld over beide helften, vielen uit twee benutte strafschoppen en een dito aantal vrije trappen. Daarmee was deze middag het kwartet doelpunten vol.

Eindpass ontbrak
Die vier treffers vormden een schrale beloning voor het matig opgekomen publiek. De felle wind die in de Lissese-arena van zijlijn tot zijlijn huishield, vormde voor beide ploegen weliswaar een flink obstakel, maar omdat te vaak ook passes over vijf meter niet aankwamen, kreeg het spelbeeld deze middag een wel heel matig karakter. De strijdlust aan beide zijden vergoedde het gebrek aan kwaliteit enigszins, maar dat was onvoldoende voor een boeiende pot voetbal.

Dat de thuisploeg de succesreeks niet kon voortzetten had het vooral aan zichzelf te wijten. Na een afwachtend begin hielp een volkomen onnodige handsbal in de ASWH-zestien de thuisploeg via een benutte strafschop van Rowdy van der Putten al snel in het zadel. FC Lisse hield vervolgens wel de overhand, maar vergat daarbij om voor de thee verder weg te lopen. De mogelijkheden daarvoor waren niet overweldigend, maar als het er echt op aankwam, ontbrak het steeds aan de laatste pass.

,,Na het cadeau van de 1-0 zijn we vergeten om afstand te nemen. Dat heeft ons uiteindelijk opgebroken.”

Van ASWH hadden de gastheren nauwelijks iets te duchten. Behoudens een diagonale inzet van Ismail Yildirim, die maar net voorlangs de goal van Erik Cummins verdween, had de thuisploeg haar zaakjes defensief goed op orde. Toch gooide de blessuretijd van de eerste helft roet in het eten voor de ploeg van Robbert de Ruiter.

,,Bert Koomen speelde vanmiddag wel een heel ongelukkige wedstrijd. Op slag van rust beging hij een onnodige overtreding en werd het uit een vrije trap toch nog gelijk. Dan is het wel even een verschilletje of je met een 1-1 stand of een voorsprong aan de thee gaat. Na het cadeau van de 1-0 zijn we vergeten om afstand te nemen. Dat heeft ons uiteindelijk opgebroken”, aldus een teleurgestelde De Ruiter.

Opnieuw beginnen
Uit de bewuste vrije trap plofte het leer in een overvolle zestien voor de voet van Bilal el Amrani die van dichtbij bij de tweede paal de gelijkmaker op het scorebord tikte. Daardoor konden beide ploegen weer opnieuw beginnen, waarbij de toeschouwers na de doelwisseling twee ploegen aan het werk zagen die in ieder geval hun uiterste best deden om de drie punten veilig te stellen.

Bert Koomen speelde een ongelukkige wedstrijd in de ogen van de trainer

Nadat beide teams al snel na de thee een goede mogelijkheid om zeep hadden geholpen om de leiding te nemen, was het na ruim een uur alsnog raak voor FC Lisse. Dit keer was Oussama Siali er als de kippen bij om zijn schoen als laatste achter een vrije trap te zetten om vervolgens van dichtbij het net te vinden (2-1).

Katachtige reflex
Een ‘Ambachter uitbraak’ over de linkervleugel leidde vijf minuten later uiteindelijk tot een handsbal van Koomen. Routinier Peter Verhoeve had vervolgens geen moeite om vanaf elf meter de 2-2 achter Cummins te werken. Met een dubbele wissel trachtte De Ruiter met nog twintig minuten op de klok, de winst alsnog naar zich toe trekken.

,De factor wind was deze middag wel heel erg groot. Dat nam niet weg dat we beter voor de dag hadden moeten komen.”

FC Lisse dreigde wel, maar moest op haar hoede blijven voor ASWH, dat eveneens een driepunter op haar verlanglijstje had staan. Nadat de ASWH-verdediging in blessuretijd op de doellijn voor opruiming had weten te zorgen, was het direct hierna aan de overkant toch nog bijna raak. Op aangeven van Yildirim mocht Jesper van den Bosch vrij voor Cummins uithalen. Een katachtige reflex met de vuist voorkwam dat de punten meegingen in de ASWH-spelersbus.

Factor wind
,,Een terechte uitslag na een teleurstellend duel”, oordeelde De Ruiter. ,,De factor wind was deze middag wel heel erg groot. Dat nam niet weg dat we beter voor de dag hadden moeten komen. Het was vandaag gewoon te weinig: veel wind, twee pingels en twee vrije trappen.”

FC Lisse – ASWH 2-2 (1-1) 10. Van der Putten 1-0 (pen.), 45+1 El Amrani 1-1, 63. Siali 2-1, 68. Verhoeve 2-2 (pen.)

FC Lisse: Cummins, Koomen, Valk, Stevens, Oehlers, Rauws, Adouch, Monteny (70. Buimer), Klooster, Van der Putten (79. Ait Afkir), Siali (70. Tarani)

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:Winterstop moet koppen fris maken in Rijnsburg’

Samenvatting FC Lisse – ASHW (Beelden: Omroep West)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein