FC Lisse heeft de selectie versterkt met Daan Klinkenberg. De overschrijving is door de KNVB goedgekeurd, waardoor de Lissenaren zijn komst dinsdagochtend hebben aangekondigd. De verdediger heeft voor twee seizoenen getekend.

Klinkenberg is geen onbekende op Ter Specke. Hij trainde in december 2021 al een tijdje mee in Lisse. De linkspoot is bovendien een goede vriend van Richard de Groot, sinds kort de eerste goalie van FC Lisse.

De 27-jarige Klinkenberg was als jeugdspeler even actief voor VV Hillegom, speelde daarna ook voor AZ en HFC Haarlem en doorliep aansluitend de jeugdopleiding bij FC Volendam. In het Palingdorp haalde hij ook de hoofdmacht. Klinkenberg kwam uiteindelijk tot ruim veertig duels in het eerste van FC Volendam.

De afgelopen 4,5 jaar speelde Klinkenberg in Scandinavië. Hij kwam uit voor het Noorse Aalesund, het Zweedse Mjällby AIF en de Finse clubs: FC Inter, Helsinki IFK en FC KTP.

Afscheid als profvoetballer
Op zijn social media-kanalen maakte Klinkenberg een aantal dagen terug al bekend dat hij stopt als full-prof. “Voor velen misschien een verrassing, maar ik heb besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen met profvoetbal en me te richten op een maatschappelijke carrière.”

Dat laatste gaat hij combineren met spelen voor FC Lisse, dat een verdedigende versterking wel kon gebruiken. Afgelopen zomer raakte het Tom Noordhoff (Spakenburg) en David Verweij (gestopt) kwijt en daarnaast is Allon Koene nog twee duels geschorst. Bovendien herstelt Kevin van der Zwet nog van een knieblessure en is Darryl Bäly opgeroepen voor Aruba.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Toon Zwetsloot klaar voor meer verantwoordelijkheid op Ter Specke: ‘Die rol probeer ik wel te pakken’
Check ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN