Quick Boys en Noordwijk hoeven volgend jaar niet de rit te maken naar het sportcomplex van FC Twente. De club uit Enschede haalt per komend seizoen hun beloftenelftal uit de voetbalpiramide. Dat staat op de website van de Tukkers. Jong Twente speelt volgend seizoen in de beloftencompetitie op maandagavond.

Het nieuws dat kersverse eerstedivisionist het jeugdelftal uit de Derde Divisie zou halen, hing al in de lucht. Eerder dit seizoen liet toenmalig coach Gertjan Verbeek optekenen dat het hem een doorn in het oog was dat FC Twente maar liefst 73 (!) selectiespelers had over drie teams.

,,We slaan met Jong FC Twente een andere weg in”, laat Evert Bleuming van FC Twente weten. ,,De selectie van onze beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past de belofencompetitie het best.” Of het nu betekend dat er een extra promotieplaats komt voor de Derde Divisie, is nog niet duidelijk.

Opengevallen plek
Tussen 2013 en 2015 speelden de beloften van FC Twente nog in de Eerste Divisie. Om kosten te besparen werd besloten het team na 2015 in te laten stromen in de voetbalpiramide. Vorig jaar degradeerde het kansloos uit de Tweede Divisie. Dit jaar staat de ploeg op de elfde plek in de Derde Divisie. Oud-Quick Boys-speler Henk van Schaik staat op dit moment onder contract in Enschede.

Er is nog geen duidelijkheid over de opvulling van de opengevallen plek. ,,Op dit moment zijn we het nog aan het bekijken”, laat de KNVB weten in een verklaring. ,,Woensdag of donderdag verwachten we meer duidelijkheid te kunnen geven aan de clubs in de Derde Divisie en Hoofdklasse.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Tweetal verlengt contract bij vv Noordwijk’POPULAIRE BERICHTEN