Er werd niet gewonnen door FC Lisse bij ASWH (3-2), maar dat had misschien iets te veel van het goede geweest. Althans, dat klinkt door in de woorden van linksback Leroy Oehlers. Lisse kwam nog wel op voorsprong, maar het moest daarna toekijken hoe de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht de grip overnam. Er werd nog wel iets geforceerd, maar een gelijkmaker zat er niet in. Geen overwinning en dus hobbelt het kleurloze seizoen van de Lissers weer door. 

Dat betekent dat de ploeg van Robbert de Ruiter de blik weer kan gaan richten op het volgende duel. Thuis tegen DOVO. Oké, de Lissers spelen zelf voor niks meer, maar dat betekent volgens Oehlers niet dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. ,,We krijgen nog een mooi potje thuis tegen Quick Boys, dus we spelen een rol in de titelstrijd. Dat is toch alleen maar leuk?”, relativeerde hij.

De ‘oude’ Oehlers
De verdediger zelf was één van de hoofdrolspelers tegen ASWH. De back kwam afgelopen zomer over van USV Hercules en blonk daar door zijn aanvallende impulsen aan de linkerkant uit. Die Oehlers hadden we op Ter Specke nog te weinig niet gezien. Toch was hij in Hendrik-Ido-Ambacht weer even de oude, want hij liet zich gelden met een doelpunt. De back kwam deze week weer terug van een interlandtrip met Aruba.

,,Mijn rol bij Lisse is iets anders, omdat je als linksback minder de ruimte krijgt om aan te vallen.”

,,Het was geen mooie goal hoor”, klonk de vleugelverdediger overigens nuchter. ,,Ik kwam vanaf de linkerkant naar binnen en kon toen schieten in de korte hoek. Ik vond dat de keeper de bal had moeten hebben. Toch is het altijd leuk en lekker om een doelpuntje mee te pikken.”

Weer even voelde de vleugelverdediger zich zoals een jaar geleden. Toen was hij in Utrecht bij Hercules vaak betrokken bij goals. ,,Volgens mij scoorde ik twee keer en gaf ik iets van twaalf assists. Ik draaide echt een goed seizoen. Mijn rol bij Lisse is iets anders, omdat je als linksback minder de ruimte krijgt om aan te vallen.”

Bewuste keuze
Het is ook één van de redenen waarom de doelpuntenmaker aan het einde van het seizoen de deur achter zich dicht trekt op Ter Specke. Hij vertrekt naar Sparta Nijkerk, de koploper in de Hoofdklasse B, om daar weer zijn glorietijden te beleven onder zijn oude trainer, Eric Speelziek.

Ontlading bij Leroy Oehlers na het maken van de openingstreffer. 

,,Ik was er daarom ook redelijk snel uit met Sparta Nijkerk. Onder hem heb ik mezelf echt goed ontwikkeld en draaide ik een goed seizoen. Daarom was de keuze om in Nijkerk te gaan voetballen heel bewust. Zijn speelstijl en manier van trainen passen heel erg goed bij mij.”

Wel een doelpunt, maar geen punten
Tot die tijd zal de verdediger zijn stinkende best doen voor FC Lisse. Toch kon de derdedivisionist niet winnen ondanks zijn treffer. ,,In de eerste helft speelden wij zwak en kwamen een paar spelers de afspraken niet na. De tweede helft ging dat al wat beter. Het had nog onze kant op kunnen vallen, maar ik denk dat ASWH terecht heeft gewonnen.”

Na de openingstreffer ging de thuisploeg in de aanval. Het kwam op gelijke hoogte via Jesper van den Bosch. Nog voor rust werd de score volledig omgedraaid. Mels van Driel scoorde de 2-1. Na de thee was het VVSB-aanwinst Peter Verhoeve die voor de 3-1 tekende. Het bleek nog niet de beslissing te zijn, want Rik Vermeulen maakte de wedstrijd weer spannend. In de slotfase probeerden David Verweij en Luca Tarani nog de gelijkmaker te maken, maar de bal ging er niet meer in. Het bleef bij 3-2.

Beelden: FC Lisse TV

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:Van Wonderen na behalen van periodetitel: ,,Dit voelt als een echte prijs” (audio)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)