Als een ouderwetse mandekker. Zo bewoog Jos de Haas zich in zijn actieve carrière over de velden. De inmiddels 46-jarige Noordwijker doet dat anno 2019 overigens nog altijd. Met daarbij de aantekening dat zijn lichaam vaak zodanig tegenstribbelt dat er van flinke intensiteit op de grasmat helaas geen sprake meer is. De liefhebber in hem weerhoudt hem er echter niet van om de kicksen met een zekere regelmaat aan te trekken bij de pensionado’s van VV Noordwijk.

Dat is tevens de club waar hij ooit als jeugdige voetballer begon. Via SJC, opnieuw Noordwijk, VVSB en SJC keerde De Haas uiteindelijk weer terug op het oude nest waar het voor hem allemaal begon. ,,Ik heb echt een prachtige tijd gehad als voetballer, maar blessures liepen inderdaad als een rode draad door mijn carrière. Mijn knieën en ook achillespezen hebben het zwaar te verduren gehad. Diverse operaties waardoor ik nog weleens voor langere tijd uit de roulatie was, waren daarvan het gevolg. Maar het heeft me er nooit van weerhouden om er toen al de brui aan te geven, integendeel.”

Verder rijpen
De bij Noordwijk opgeleide De Haas verkaste vanuit de A-junioren van Noordwijk naar buurman SJC. Op aanraden van Ruud Bröring die hem in de jeugd als trainer onder zijn hoede had gehad. ,,De stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal was, en is eigenlijk nog altijd, groot. ‘Ga je kans bij SJC wagen, dan zien we later wel verder’ kreeg ik van Bröring te horen. Een kwestie van verder verder rijpen. Dat advies heb ik toen, samen met drie andere teamgenoten, opgevolgd. Met succes overigens”.

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)