Als een ouderwetse mandekker. Zo bewoog Jos de Haas zich in zijn actieve carrière over de velden. De inmiddels 46-jarige Noordwijker doet dat anno 2019 overigens nog altijd. Met daarbij de aantekening dat zijn lichaam vaak zodanig tegenstribbelt dat er van flinke intensiteit op de grasmat helaas geen sprake meer is. De liefhebber in hem weerhoudt hem er echter niet van om de kicksen met een zekere regelmaat aan te trekken bij de pensionado’s van VV Noordwijk.

Dat is tevens de club waar hij ooit als jeugdige voetballer begon. Via SJC, opnieuw Noordwijk, VVSB en SJC keerde De Haas uiteindelijk weer terug op het oude nest waar het voor hem allemaal begon. ,,Ik heb echt een prachtige tijd gehad als voetballer, maar blessures liepen inderdaad als een rode draad door mijn carrière. Mijn knieën en ook achillespezen hebben het zwaar te verduren gehad. Diverse operaties waardoor ik nog weleens voor langere tijd uit de roulatie was, waren daarvan het gevolg. Maar het heeft me er nooit van weerhouden om er toen al de brui aan te geven, integendeel.”

Verder rijpen
De bij Noordwijk opgeleide De Haas verkaste vanuit de A-junioren van Noordwijk naar buurman SJC. Op aanraden van Ruud Bröring die hem in de jeugd als trainer onder zijn hoede had gehad. ,,De stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal was, en is eigenlijk nog altijd, groot. ‘Ga je kans bij SJC wagen, dan zien we later wel verder’ kreeg ik van Bröring te horen. Een kwestie van verder verder rijpen. Dat advies heb ik toen, samen met drie andere teamgenoten, opgevolgd. Met succes overigens”.

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels