Het beloftenteam van FC Volendam blijft actief in de voetbalpiramide. Dat meldt Micha Salden, directeur van FC Volendam, in het Noord Hollands Dagblad. Eerder deze maand maakte FC Groningen bekend het beloftenteam terug te trekken uit de Derde Divisie. Daarnaast heeft ‘het Andere Oranje’ de toezegging van de KNVB gekregen om weer op zaterdag uit te mogen komen.

De beloften van Volendam zijn op dit moment de koploper van de zondagvariant van de Derde Divisie. Bij promotie naar de Tweede Divisie zal Jong Volendam de zaterdag al speeldag gebruiken. Promoveert het beloftenteam niet, dan wil het terugkeren naar de Derde Divisie zaterdag.

,,Vorig jaar werden op 6 juni de regels veranderd en nog eens een week later meldde de KNVB ons dat Jong FC Volendam werd verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Dat er op die manier met clubs wordt gejojood, daar zijn we wel klaar mee.’’

Besluit
Verder is men in Volendam tevreden over de huidige regels van de piramide. ,,In principe willen wij er graag in blijven. Wij kunnen leven met de huidige regels voor beloftenteams, maar we weten nog niet of de regels hetzelfde blijven voor volgend seizoen. Daar is nog steeds geen besluit over genomen. Dus dat is even afwachten. En hopelijk wordt dat besluit dit keer wel ruim op tijd genomen.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘VVSB: van angstig schoothondje naar ‘niemand vrezende’ terriër’POPULAIRE BERICHTEN