[slideshow_deploy id=’45842′] ,,Als je tegen mij in de zomer van 2018 had gezegd dat ik vijftien wedstrijden had gespeeld voor Noordwijk en dat we nu bovenaan zouden staan, had ik je volledig gek verklaard”, lacht Dylan Rietveld hardop. De ontwikkeling van Noordwijk-verdediger is razendsnel gegaan. Hand in hand overigens met de evolutie van de derdedivisionist zelf, die zich in twee jaar hoogstwaarschijnlijk van de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie weet te voetballen.

De groei van Rietveld is mogelijk nog gekker. De voetballer uit Noorden speelde twaalf maanden geleden nog voor vierdeklasser NSV’46. Een jaar later staan er twaalf basisplekken achter z’n naam bij de koploper van de Derde Divisie, plus nog drie invalbeurten.

,,Ik ben ontzettend blij dat ik zoveel minuten heb kunnen maken. Het zijn in één jaar best grote stappen die ik heb kunnen maken. Daar ben ik heel trots op. Alleen in het begin van mijn transfer naar Noordwijk zat ik nog regelmatig bij het tweede, maar trainde ik al wel mee en zat ik af en toe op de bank bij Noordwijk 1. Toen Maurice van der Neut geblesseerd raakte bij ASWH-uit, kreeg ik de kans om wat te laten zien. Daarna heb ik aardig wat potten in de basis gespeeld.”

,,Van jongens als Maurice (Van der Neut, red.) en Rob (Overvliet, red.) leer ik alleen maar. Van de manier waarop zij bijvoorbeeld positie kiezen.”

Na de terugkeer van Van der Neut in de opstelling van de Noordwijkers, moest Rietveld zijn plaatsje weer afstaan. Trainer Kees Zethof gebruikte de 22-jarige verdediger nog even als rechtsback, om de blessure van Guy Smith op te vullen, maar dat was puur uit noodzaak.

Leerjaar
,,Ik ben ook helemaal geen rechtsback”, erkent Rietveld met een glimlach. ,,Mijn voorkeur ligt centraal in de verdediging. Maar dat weet de trainer ook wel.” Het grote nadeel voor Rietveld is dat Rob Overvliet en Van der Neut zich een betrouwbaar duo achterin heeft getoond.

,,Ik ben hier nu nog geen jaar. Dit jaar had ik van tevoren ingeschat als een leerjaar. Maar ik heb al ontzettend veel gespeeld. Van jongens als Maurice (Van der Neut, red.) en Rob (Overvliet, red.) leer ik alleen maar. Van de manier waarop zij bijvoorbeeld positie kiezen.”

Het lijkt er dus op dat Rietveld in de eventuele kampioenswedstrijd van zaterdag het zal moeten doen met een plekje op de bank. Als Noordwijk zaterdag wint in het Zeeuwse Hoek mag het zich kronen tot de kampioen van de Derde Divisie. In de thuiswedstrijd kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Die wedstrijd was ik niet bij”, herinnert Rietveld zich. ,,Daar weet ik dus niet zoveel over. Maar we weten waar Hoek toe in staat is. Zaterdag wonnen ze nog met 1-9 van De Dijk.”

,,Het is een ontzettend mooie groep. Mochten we zaterdag kampioen worden, dan gaan we daar een goed biertje op drinken.”

Na die wedstrijd sprak de trainer van Hoek, Hugo Vandenheede, over ‘droomvoetbal’ en dat de ploeg ‘Noordwijk rauw zou lusten’. Die teksten zijn niet aan Rietveld voorbijgegaan. ,,Daardoor leven we er alleen maar meer naartoe. Echt, het wordt pittig, maar we hebben ons plan klaar. Overigens verwacht ik best nog wel wat supporters, ook al is de afstand groot naar Hoek.”

Vrije zondag
Mocht Noordwijk zaterdag de schaal pakken, wordt het feest groot denkt de verdediger. ,,De sfeer bij ons is altijd goed. In de kleedkamer, het veld, maar ook daarbuiten. Toen ik naar Noordwijk kwam, kende ik nog niemand. Maar zo voelde dat niet, vanaf dag één. Het helpt ook wel dat we een goed seizoen draaien. Het is een ontzettend mooie groep. Mochten we zaterdag kampioen worden, dan gaan we daar een goed biertje op drinken. Ik ben zondag vrij, dus het feestje komt wel goed. Overigens ben ik volgende week zondag ook vrij, dus als het deze week niet goedkomt…”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Wijmer: ,,Dan ben je hier nog niet klaar”‘

POPULAIRE BERICHTEN