De manier waarop Jeffrey Klijbroek het spel versnelde of vertraagde wanneer FC Lisse daarom vroeg. De manier waarop hij buitenspelers Kubilay Köylü of Jaap Zwetsloot wegstak de diepte in. De manier waarop de aanvallende middenvelder de bal behandelde. Aan alles viel in de eerste helft van FC Lisse – Ajax (ama.) te zien dat de Lissenaren met de 28-jarige middenvelder een nieuwe regisseur in handen hadden. ‘Een jongen van buitencategorie’, typeerde Robbert de Ruiter z’n nieuwe spelmaker direct na de wedstrijd.

De van ODIN’59 overgekomen Klijbroek deed gewoonweg vergeten dat Rik Vermeulen er tijdens de seizoensopening in de eerste voorronde van de KNVB-beker er nog niet eens bij was. En dat is knap van een nieuwkomer. ,,Jeffrey moet fysiek nog wel sterker worden, om het een hele wedstrijd vol te kunnen houden, dat lukte hem niet tegen Ajax (ama.)”, was De Ruiter nog wel kritisch op z’n pupil.

Om er wel aan toe te voegen dat hij met ‘Jef’ meer voetbal erbij heeft gekregen op het middenveld. ,,Hij heeft voetbalgogme. Daar gaan we nog heel veel plezier van beleven, dat weet ik zeker. Met Zwetsloot die je weg kan steken en Köylü die veel diepgang heeft, kan dat leuk worden.”

Zelfkritisch
De twintiger uit Noord-Holland, die in de jeugd nog bij AZ speelde, stond tien meter verderop net buiten de kleedkamer bij FC Lisse stiekem te genieten van de uitspraken van z’n coach. Met een glimlach nam hij diens plek over om geïnterviewd te worden. Wel opende hij zelf ook vrij kritisch over z’n eigen prestaties tegen Ajax (ama.).

,,We moeten allemaal nog een beetje aan elkaar wennen. Al heb ik wel het gevoel dat het goed gaat komen. Als we zoals de eerste helft blijven voetballen, dan maken we het onszelf in ieder geval een stuk makkelijker.” FC Lisse verloor zaterdag uiteindelijk in de eerste voorronde van de KNVB-beker met 1-2, na bij de rust met 1-0 voor te hebben gestaan.

,,Ik probeer met mijn kwaliteiten van meerwaarde voor FC Lisse te zijn.”

In de eerste helft kwam het frivole spel van Klijbroek wel goed naar voren, waar het in de tweede helft vooral een vechtwedstrijd werd en het steeds moeilijker te belopen viel voor de 28-jarige voetballer. ,,Het is voor een middenvelder heerlijk om jongens als Jaap en ‘Kubi’ weg te kunnen steken.”

,,Dat ik daarvoor de complimenten krijg van de trainer, dat is altijd fijn om te horen. Maar dat hoef je tegen mij niet te zeggen. Ik weet wat ik kan. Ik probeer met mijn kwaliteiten van meerwaarde voor FC Lisse te zijn. We zullen het uiteindelijk samen als team moeten doen.”

Fit
Voor de nieuwkomer uit Noord-Holland is het prettig dat hij in Lisse al wat mensen kende. Zo kwam Jordi Tiktak ook mee van ODIN’59 en speelde hij in de jeugd al eens samen met Niels Buijs. ,,We rijden elke keer met elkaar naar de club; Niels, Jordi en ik. Het gaat veel over voetbal, maar we wisselen het gespreksonderwerp nog weleens af, hoor. Zo’n wedstrijd als tegen Ajax (ama.) wordt wel even nabesproken.”

Mits Klijbroek fit blijft, lijkt een basisplaats voor hem wel weggelegd het aankomend seizoen. De spelmaker weet dat het tegen Hoek, zaterdag in de openingsronde van de Derde Divisie, beter moet. ,,We moeten langer volhouden, wat we in de eerste helft hebben laten zien. We moeten wat slimmer omgaan met clubs die fysiek tegen ons willen spelen. We moeten dan zelf de linies kort op elkaar zetten, de tweede bal pakken en van daaruit gaan voetballen. Dan komen we in onze kracht.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘VVSB moet leren leven met de harde realiteit’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)