De laatste weken draait het Instagram-account van Foreholte op volle toeren. Op het social media-platform werd al de komst van zeven nieuwe spelers gemeld. Een van de aanwinsten die je trouw voor een backdrop met Foreholte-shirt ziet poseren, is Boet Ligtvoet en dat mag toch opmerkelijk heten. Zo’n acht maanden geleden diende de Voorhouter (22) vanwege een enkelblessure nog noodgedwongen te stoppen met voetballen bij FC Rijnvogels, maar nu keert hij terug op de velden.

In september stond de wedstrijd FC Rijnvogels – Rijsoord nog in het teken van Ligtvoet, helaas voor hem niet om sportieve redenen. De Katwijkers kwamen het veld op in speciale shirts met voorop zijn rugnummer twaalf en daaronder de tekst: Sterkte Boet. Het was een steunbetuiging voor Ligtvoet, die vanwege kraakbeenschade per direct een punt achter zijn voetballoopbaan moest zetten.

Een succesvolle operatie en goed herstel later blijkt voetballen nu tóch weer mogelijk. “Mijn enkel was zo naar de vernieling dat drie of vier keer per week voetballen op een hoge intensiteit niet meer ging”, gaat Ligtvoet terug in de tijd. “Met het oog op de lange termijn werd mij geadviseerd te stoppen.”

Succesvolle operatie
In oktober ging Ligtvoet onder het mes. “De operatie verliep heel goed”, vertelt de verdediger, die de pijn aan zijn enkel langzamerhand zag verdwijnen. Daarna begon het toch weer te kriebelen en gedurende de tweede seizoenshelft sloot hij aan bij de selectie van Foreholte om weer mee te gaan trainen. Die vier maanden verliepen dusdanig goed dat hij besloten heeft om zich definitief weer in te schrijven bij zijn oude club.

“De intensiteit bij Foreholte ligt toch wat lager dan bij FC Rijnvogels. In overleg met de artsen hebben we besloten het toch weer te gaan proberen. Twee keer een goed uur trainen en in het weekend een wedstrijd op een aantal niveaus lager is toch anders dan vier keer in de week zo’n twee uur in de hoogste versnelling. We gaan gewoon kijken hoe de enkel het houdt, maar het voelt vooralsnog goed.”

Voor Ligtvoet is het een terugkeer op vertrouwd terrein. Hij speelde zelf tot zijn vijftiende op de Elsgeest. Veel van zijn jeugdkameraden maken komend seizoen ook (weer) deel uit van de selectie. “We hadden echt een toplichting. Het was zo leuk, we werden bijna elk jaar kampioen. Daarna zijn veel jongens uitgevlogen om hogerop te gaan, richting bijvoorbeeld Quick Boys en Noordwijk. Langzamerhand keert iedereen weer een beetje terug.”

Genoten van Zirkzee
Zelf toog Ligtvoet naar de Residentiestad. Hij kijkt met veel voldoening terug op zijn tijd bij ADO Den Haag. “Ik heb er heel mooie jaren gehad, echt een top tijd. Zes dagen in de week op de club en samen met alleen maar vet goede voetballers proberen er alles uit te halen. Dat was genieten.” Gevraagd naar enkele oud-teamgenoten die destijds al indruk maakten, noemt Ligtvoet de namen van Joshua Zirkzee (Bayern München) en Sven Mijnals (Sparta).

Zelf komt Ligtvoet ook uit een talentvolle voetbalfamilie. Vader Oscar was meer dan tien jaar actief in Foreholte 1. Broer Peer maakt al deel uit van de selectie van Foreholte, terwijl zijn twee jongere broertjes nog in de jeugdopleiding spelen. Met name jongste telg Flo – afgelopen seizoen uitkomend in de O15 – kan volgens Boet ver komen. “Hij kon eigenlijk overal al heen, maar wilde niet. Hij wil gewoon met zijn vriendjes spelen.”

Een heel seizoen pijvrij blijven
Wellicht komt het ooit zover dat de vier broers samen in Foreholte 1 spelen. “Dat zou geweldig zijn”, lacht Ligtvoet, die weet dat dat stof voor later is. Eerst maar eens de belastbaarheid van de enkel testen. “Mijn doelstelling is om een heel seizoen uit te spelen, zonder pijn. Hopelijk kan ik hier nog zes, zeven of misschien wel tien jaar blijven voetballen.”

De derdejaars student commerciële economie verwacht met Foreholte hoge ogen te kunnen gooien. “We hebben een heel jonge groep met veel jongens van rond de 20, 21 jaar. Daarnaast is er ook wat ervaring met spelers zoals Ivo Smits, Sten Admiraal en Rick Brabander, al zijn jongens ook pas rond de 26, 27. Ik verwacht dat we met deze selectie hoog kunnen eindigen en hopelijk zelfs om de titel mee kunnen doen.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto twee: FC Rijnvogels

Lees ook: Hoe is het met: Oscar Ligtvoet
Check ook: Foreholte bindt opnieuw drie spelers, Ligtvoet gaat weer spelen

POPULAIRE BERICHTEN