In de winterstop van het seizoen 2016/2017 werd Rowdy van der Putten binnengehaald door FC Lisse. De club nam hem over van SC Cambuur Leeuwarden en presenteerde hem als een échte spits. Dat bleek ook zo te zijn, want in zijn eerste half jaar op Ter Specke kon de aanvaller veertien goals noteren en speelde hij zijn concurrent uit de basis. Lang werd verwacht dat Lisse een aanvalsleider had voor de komende jaren, maar dat bleek dit seizoen wat anders te gaan. 

Robbert de Ruiter stelde Van der Putten aan het begin van het seizoen nog wel op en met succes. In de eerste zeven wedstrijden wist de Lisser vijf keer het net te vinden. Toch belandde de oud-jeugdspeler van Feyenoord op de bank en moest hij weer knokken om zich in de basis elf te spelen.

Nieuwe rol
Dat lukte, want De Ruiter vond een nieuwe positie voor hem. De laatste weken is de clubtopscorer te bewonderen op de ‘nummer tien-positie’ en die rol vult hij met verve in. De teller staat inmiddels op tien doelpunten en ook in het duel tegen VVOG (4-0) kwam Van der Putten tot scoren. De nieuwe positie biedt voor hem weer nieuw perspectief.

,,Het is voor mij alleen maar positief dat ik kan laten zien, dat ik ook op deze positie uit de voeten kan.”

,,Het is een leuke rol”, begint de aanvaller positief. ,,Ik heb vroeger wel eens vaker op deze positie gespeeld en ook dit seizoen sta ik wat meer op deze plek. Het is eigenlijk een beetje gekomen, omdat we krap in de mensen zaten en ik zodoende op deze positie terecht kwam.”

Perspectief
Van der Putten vindt het lastig om te zeggen of dit zijn ‘nieuwe’ positie moet zijn. De laatste jaren speelde hij steevast in de aanval en daarom heeft deze nieuwe plek op het veld niet direct zijn persoonlijke voorkeur. ,,Ik vind het in ieder geval fijn om een aanvallende rol in de as te hebben. Of je dan in de spits of op ‘tien’ speelt maakt me niet zoveel uit. Ik denk dat je mij het beste kunt omschrijven als een ‘negenenhalf’.”

,,Ik denk ook dat deze wisseling zorgt voor wat meer perspectief voor mij. Het gaat de laatste weken ook goed, dus wat mij betreft is er geen reden om iets te veranderen. Aan de andere kant kunnen we ook zeggen: ‘ik scoor twee keer, dus ik hoor in de spits te spelen’. Het is voor mij alleen maar positief dat ik kan laten zien, dat ik ook op deze positie uit de voeten kan.”

Toekomst
De positie van aanvallende middenvelder zorgt er dus voor dat de Lisser weer in de basis te zien is bij de derdedivisionist en dat er automatisch meer mogelijkheden zijn om aan spelen toe te komen. Toch heeft hij nog altijd niet bijgetekend bij de Lissers, maar de oud-jeugdspeler van Alphense Boys verwacht daar binnenkort meer duidelijkheid over te geven.

,,Het is niet zo dat ik er helemaal uit ben wat ik ga doen. Ik ben op dit moment met de club in gesprek over onze toekomst. Ik denk dat het in principe wel goed gaat komen en dat ik hier doorga. Daarnaast was er geen interesse van andere clubs, dus daar hoef ik me niet al te druk over te maken.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:Iedereen ziet dat dit FC Lisse vleugels heeft (plus video)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude