FC Rijnvogels heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Quick Boys gewonnen. Bij de terugkeer van Thomas Duivenvoorden op de Kooltuin werd het 3-2. Rijnsburgse Boys boekte een kleine zege op Capelle.

Bij FC Rijnvogels – Quick Boys vielen liefst vijf goals voor rust. Dat de meeste daarvan (drie) voor de thuisploeg waren, was terecht. FC Rijnvogels voetbalde bij vlagen makkelijk onder de druk vandaan en had in de vorm van Victor van Montfort (twee goals) zijn uitblinker.

In de tweede helft volgde een ander spelbeeld. Quick Boys zette FC Rijnvogels van meet af aan vast en kreeg een handvol goede kansen op de 3-3, maar die bleef uit. Daardoor won de ploeg van Dogan Corneille zijn derde oefenduel op rij en verloor Quick Boys zijn eerste wedstrijd van blok twee.

Zeldenrust met 2-1 diep in tweede helft
Verderop binnen de gemeentegrenzen klopte Rijnsburgse Boys vierdedivisionist Capelle met 2-1. Bij rust was het 1-0 door een goal van Rob Zandbergen halverwege de eerste helft. Na een uur spelen werd het 1-1, waarna Furhgill Zeldenrust in de 81e minuut de 2-1 op het bord bracht.

FC Rijnvogels – Quick Boys 3-2 (3-2)
Victor van Montfort 2x, Tom Bijen (FC Rijnvogels), Danny van den Meiracker, Ravelino Junte (Quick Boys)

Rijnsburgse Boys – Capelle 2-1 (1-0)
Goals: Rob Zandbergen, Furhgill Zeldenrust