In het eerste officiële duel dat FC Lisse dit seizoen afgelopen woensdagavond tegen SJC afwerkte, gaf hij direct zijn visitekaartje af. Nieuwkomer Leroy Oehlers nam in dat bekerduel de openingsgoal voor zijn rekening. Het is intussen het handelsmerk geworden van de linkervleugelverdediger: waar mogelijk opstomen richting het vijandelijke doel. De laatbloeier, ooit in Bussum begonnen bij het plaatselijke BFC, belandde via Huizen vorig seizoen bij derdedivisionist Hercules om deze zomer neer te strijken op Ter Specke.

,,Pas in de B-junioren heb ik het voetballen echt serieus aangepakt. Daarvoor was ik ook veel met andere sporten bezig en was voetbal voor mij louter een recreatieve bezigheid. Mijn toenmalige jeugdtrainer Ferry Hendrikse heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld”, laat Oehers (25) zijn voormalige leermeester delen in de credits.

,,Het ging daarna allemaal razendsnel. Mijn jeugdtrainer heeft mij vier jaar lang individuele training gegeven. Van origine was ik spits, maar hij heeft mij omgevormd tot een aanvallende vleugelverdediger. Op die plek kan ik mijn ei helemaal kwijt.”

Roots
Bij het Bussumse BFC scoorde Oehlers als spits met de regelmaat van de klok. Dat is tegenwoordig anders. Zijn aanvallende intenties zijn er echter niet minder om. ,,Ik bestrijk graag de gehele linkervleugel. Lekker wervelen langs de lijn. Dat is mij op het lijf geschreven.”

,,Dat betekent pendelen tussen Bussum, Amersfoort, waar ik ook nog parttime werk aan de ALO werk, en Lisse.”

,,Het is tijdens mijn onderhandelingen met FC Lisse ook punt van gesprek geweest, want als ik speel wil ik op die manier worden ingezet”, verduidelijkt Oehlers. ,,Voorlopig pakt dat goed uit, hoewel ik, net als de meeste spelers afgelopen woensdagavond tegen SJC, pas voor het eerst dit seizoen de negentig minuten heb volgemaakt.”

Oehlers mag zich naast speler van FC Lisse ook Arubaanse international noemen. Na vier jaar staat de teller inmiddels op veertien interlands. Waarbij er aan die serie naar zijn verwachting nog wel een aantal duels zullen worden toegevoegd. ,,Mijn vader is van Arubaanse afkomst, mijn moeder is Nederlandse”, verklaart Oehlers zijn interlandcarrière.

,,Mogelijk voetbal ik ook in het komende seizoen voor Aruba. Dan betreft het meestal een trip van een week. Momenteel speelt er nog niets, maar als dat wel het geval is, is FC Lisse de eerste die dat te weten komt. Dat lijkt me duidelijk.”

Vriendin
Zijn Arubaanse roots speelden tijdens de zomerstop eveneens een rol. Medio mei vertrok Oehlers naar het Caraïbische eiland om daar gedurende zes weken te spelen om de Arubaanse titel. Met FC Dakota rondde de verdediger die klus succesvol af door beslag te leggen op de titel. Om direct daarna aan te sluiten bij de selectie van Robbert de Ruiter.

,,Ondanks de degradatie van FC Lisse zie ik mijn overgang naar de club als een volgende stap vooruit in mijn carrière”, stelt Oehlers die komend jaar zijn studie aan de ALO in Amersfoort hoopt af te ronden. ,,Dat betekent pendelen tussen Bussum, Amersfoort, waar ik ook nog parttime werk aan de ALO werk, en Lisse. Daar woont mijn vriendin dus dat maakt het allemaal wel een stukje gemakkelijker.”

,,Ach, als oud-spits verleren je het scoren nooit natuurlijk.”

De sportieve verwachtingen voor het komende seizoen zijn bij Oehlers hoog. Het verloren terrein herwinnen is daarbij zijn devies. ,,Met deze selectie valt er wel wat te winnen. De doelstelling om mee te doen om de titel, hebben we met elkaar gemaakt. Dat moet ook kunnen met deze gretige groep. De onderlinge klik is er.”

Handelsmerk
De bekerwinst op SJC past volgens Oehlers goed in dat proces. Hoewel zijn ploeg naar zijn zeggen dat duel matig begon, was de winst meer dan terecht. ,,We hebben weinig weggegeven, maar het is duidelijk dat er nog wel het een en ander beter kan. De volgende ronde hoop ik nog op een amateurclub om vervolgens een mooie tegenstander uit de Eredivisie te treffen”, blikt de goedlachse verdediger alvast vooruit op het KNVB-beker avontuur.

Een toernooi waaraan hij overigens goede herinneringen bewaart. Vorig seizoen nam hij namens Hercules tegen FC Groningen (2-4) de mooiste goal van de wedstrijd voor zijn rekening. Om vervolgens lachend af te sluiten ,,Ja, dat is inmiddels een beetje mijn handelsmerk aan het worden. Ach, als oud-spits verleren je het scoren nooit natuurlijk.”

Leroy Oehlers scoort voor Hercules tegen FC Groningen

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘FC Lisse-aanwinst Oehlers: laatbloeier met Arubaanse roots’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)