Nick van Staveren kreeg een week geleden na de 4-1 overwinning op SJC flink wat complimenten naar zich toegespeeld. De energie en de coaching die de middenvelder van vv Noordwijk tentoonspreidde sloeg over op z’n ploeg, die uiteindelijk terecht de driepunter pakte tegen de buurman uit het eigen dorp. Een week later pakte de 23-jarige speler opnieuw een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Ajax (ama.). Door de overwinning van de Noordwijkers en het puntverlies van Quick Boys, staat vv Noordwijk nu acht punten los in de Derde Divisie.

Van Staveren kwam twee jaar geleden als druistige spits naar Noordwijk, op voorspraak van trainer Kees Zethof. De voetballer uit Zwaanshoek, die een bonk aan energie is, wilde gelijk alles. Een basisplek, doelpunten, de hele mik-mak. Een jaar later heeft hij wat hij zo graag wilde, een plek aan de aftrap van een wedstrijd van de Noordwijkers. Maar wel een linie naar achteren. Maar juist op dat middenveld blijkt de energie van Van Staveren een gouden zet.

Energie
Ook tegen de amateurs van Ajax. ,,Die nummer negen van hun zei op een gegeven moment tegen mij: ‘joh, stop ‘effe’ met rennen man over dat veld’. Daar kon ik wel om lachen.” Het duel in Amsterdam werd uiteindelijk ook een wedstrijd waarin z’n energie uitermate van pas kwam. ,,Een wedstrijd van ‘box-to-box'”, betitelde Van Staveren zelf het duel. ,,Alleen zijn we zelden in de problemen gekomen.”

,,Toen heb ik wel even een ‘pilsie’ opengetrokken.”

De als aanvaller omgeturnde middenvelder brak zelf de ban door de 1-0 binnen te koppen uit een corner. Via kansen voor Emiel Wendt, Van Staveren zelf en Sabir Achefay hadden de bezoekers ook verder kunnen en moeten uitlopen. Pas laat in de wedstrijd viel de 0-2 van de voet van Denzel James. ,,Dat is het enige wat we ons konden verwijten, het rendement had hoger moeten zijn”, vond Van Staveren.

De Zwaanshoeker kon na de driepunter niet anders dan tevreden zijn. Ook over z’n eigen spel en z’n tiende competitiegoal, wat als middenvelder in januari al een flink aantal is. ,,Ik heb het daar met Marcel Akerboom ook wel eens over. Als ik mijn energie wat meer doseer, houd ik ook wat adem over om voor de goal te komen en daar belangrijk te zijn. Ook Thomas Reynaers coacht mij daarin wel eens op het veld. Ik wil altijd volle bak gaan. Soms is doseren juist belangrijk.”

,,We blijven nuchter. We staan wel acht punten los, maar we moeten nog uit tegen Quick Boys, DVS’33 en Hoek.”

Nadat de Noordwijkers met 0-2 van het veld liepen, bereikte de ploeg ook het nieuws dat Quick Boys bij DVS ’33 had verloren en dat ook Hoek geen punten wist te pakken tegen DOVO. Daardoor staat Noordwijk nu acht punten los in de Derde Divisie. ,,Toen heb ik wel even een ‘pilsie’ opengetrokken.”

Huiverig
,,Maar daarnaast blijven we nuchter. We staan wel acht punten los, maar we moeten nog uit tegen Quick Boys, DVS’33 en Hoek. Het kan zomaar zijn dat je daar tegen puntverlies aanloopt. Dan is het gat misschien van acht ineens weer vier, of misschien nog maar één. Ik ga daar absoluut niet vanuit, want ik denk dat we ook daar kunnen winnen.”

,,Maar toch ben ik wel een beetje huiverig voor alleen maar die positiviteit. Het is tot nu toe lang leve de lol met elkaar, omdat we het als promovendus zo ontzettend goed doen. Maar laten we, zoals ik al zei, vooral nuchter blijven.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Oplossing ineens dichtbij voor Katwijk (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA