Bijna een week na VVOG – SJC is de teleurstelling bij de trainer van de Noordwijkers, Sjaak Polak, nog amper verdwenen. De 3-0 nederlaag in Harderwijk kwam hard aan. Het besef dat er een wonder moet gebeuren om directe handhaving veilig te stellen in de Derde Divisie al helemaal. ,,We hebben veel te vaak wedstrijden weggegeven”, is de voorlopige conclusie van de 43-jarige trainer.

Met de nederlaag tegen de directe concurrent van afgelopen zaterdag op zak, is het gat tussen SJC en VVOG opgelopen naar negen punten. Met nog zeven duels voor de boeg lijkt de veilige plek, waar de Harderwijkers nu staan, een utopie. ,,Het is wel even een dreun geweest hoor, na zaterdag. Ik heb vaak genoeg gedacht: ‘waarom eigenlijk? Het is toch niet nodig geweest?'”

Polak gaat het rijtje af. ,,ODIN thuis, stonden we 2-1 voor, verloren we met 2-4. Ook uit waren we beter, maar gaven we het weg. Harkemase Boys en Sneek thuis. Vooral die laatste speelden we van de mat, maar verloren we doordat we weg gecounterd werden. Ik denk dat het een stukje jeugdigheid is, gebrek aan ervaring. Maar die gasten doen hun best. Dat is het belangrijkste.”

,,Een aantal is echt twijfelachtig voor zaterdag. En we moeten wel heel blijven voor de komende weken en maanden.”

Vlak na het duel tegen VVOG beaamde SJC-linksback Jordy Groot ook al dat de Derde Divisie een harde leerschool was. Dat fouten die de ploeg in de Hoofdklasse nog kon maken, een niveau hoger genadeloos werden afgestraft. ,,Dat klopt ook wel. Ik heb de beelden nog even geanalyseerd van VVOG-uit. Daar stond het organisatorisch niet altijd even goed. De middenvelders stonden bij de eerste goal bijna naast de spitsen.”

Pijntjes
,,We hebben in de Derde Divisie bij vlagen prima spel laten zien. Maar sinds het begin al, gaven we de goals te makkelijk weg. Als ze in ieder geval maar elke week laten zien dat ze elke pot willen winnen. Ook komende zaterdag weer tegen Quick Boys. Ik heb er altijd vertrouwen in, maar ben wel afhankelijk van de jongens. Ik hoop dat ze er klaar voor zijn, we hebben wel wat pijntjes binnen de groep namelijk. Een aantal is echt twijfelachtig voor zaterdag. En we moeten wel heel blijven voor de komende weken en maanden.”

,,Ik heb ‘no hard feelings’ richting die club.”

De thuiswedstrijd tegen Quick Boys van aankomende zaterdag staat voor Polak al tijden omcirkeld in z’n agenda. Tussen 2014 en 2016 had hij de reserves van de Katwijkers onder z’n hoede. ,,Het is een fantastische club, met goede en betrouwbare mensen. En ik heb ‘no hard feelings’ richting die club, hoor. Mijn naam werd vaker genoemd als trainer van die club. Maar ze hebben voor andere mensen gekozen. Dat is prima. En kijk nou naar die bank joh, die hebben een mooi elftal hoor.”

A44
Toch gelooft Polak in eigen kansen. ,,We moeten echt nog met elkaar zo veel mogelijk punten proberen te halen. Iedere pot weer knokken om te winnen. We moeten ook niet nog eens ingehaald worden. Ik wil er alles aan doen om deze tijd bij SJC goed af te maken. Als ik ze via de nacompetitie in de Derde Divisie houd ga ik wandelend naar huis via Teylingen en de A44 naar Leidschendam.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Florian Wolf weet Schipholt te raken: ,,Hij wist echt alles van mij”‘POPULAIRE BERICHTEN