Ruim twee jaar geleden dacht hij definitief een punt achter twintig jaar keepen in een eerste elftal te hebben gezet. Ruim vijftien jaar eerder debuteerde Peter Messemaker (37) al op 14-jarige leeftijd in het vlaggenschip van vv Oegstgeest om in 2017 afscheid te nemen bij FC Rijnvogels. De goalie plakte er een seizoen later alsnog een extra jaar aan vast bij fusieclub FC Oegstgeeest. Een ‘toetje’ dat overigens een heel bijzondere reden had.

Tussendoor verdedigde Messemaker het doel bij achtereenvolgens Noordwijk, IJsselmeervogels, Quick Boys en FC Rijnvogels. Tijd om terug te blikken op een lange en ook succesvolle carrière tussen de palen. ,,Nadat we in met Oegstgeest in 2005 promoveerden naar de Tweede Klasse heb ik de overstap naar Noordwijk gemaakt. Het begin van twaalf seizoenen in de top van het amateurvoetbal”, trapt Messemaker af.

Een periode waar de sluitpost, die eigenlijk was voorbestemd om zijn carrière bij Quick Boys te beginnen, volop van genoot. Een ledenstop in Katwijk was er de oorzaak van dat niet Nieuw Zuid, maar sportpark De Voscuyl in Oegstgeest zijn thuishaven werd. Samen met zijn ouders en drie broers overigens. Het gezin Messemaker vond er een tweede thuis. ,,Mijn vader floot er onder andere en mijn moeder was er ooit als kantinebeheerster present. Mooie tijden waren dat. Uiteindelijk maakte ik in 2005 de overstap naar Noordwijk. Toen begon het echt”, blikt de goalie terug.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys