Van de zandbak in Dubai naar de zandbak in Noordwijk kon voor SJC-voorzitter Herman Meijvogel waarschijnlijk geen groter contrast zijn. Na een welverdiende vakantie met vrouwlief in ‘de zandbak’ van het Midden-Oosten, stond hij amper een paar dagen later met diezelfde benen in de Noordwijkse klei te kijken naar de plaatsing van de voorlopige ‘nieuwe huisvesting’.

Witte bouwketen zijn het nog, niet meer dan dat. Het oogt momenteel wat treurig op De Lageweg, maar over anderhalf jaar, als de club op 26 september 2020 honderd jaar bestaat, moet het nieuwe complex van SJC af zijn. ,,Die datum is altijd de bedoeling geweest.” Maar Meijvogel weet bij het uitspreken van die zin dat het direct een spannende deadline gaat worden voor de club.

SJC-Quick Boys
Met de plaatsing van de bouwketen is de Noordwijkse club in ieder geval een nieuwe fase ingegaan van de nieuwbouw. In de geplaatste cabines worden de komende weken gas, licht en water aangelegd. Dat moet op 29 maart klaar zijn. De echte verhuizing begint een week later.

,,Nu die cabines zijn geplaatst, zie je de eerste tastbare dingen ontstaan van de nieuwbouw”, klinkt Meijvogel optimistisch. Toch zitten er voorlopig nog haken en ogen aan allereerst de sloop van de huidige huisvesting van SJC. ,,We zullen pas na SJC-Quick Boys gaan verhuizen met de kleedkamers en kantine. Die wedstrijd is zaterdag 6 april.”

De plaatsing van de tijdelijke cabines bij SJC

Twee dagen later gaat de sloopkogel tegen de Noordwijkse kantine. ,,Op 30 april moet alles plat zijn. Daarna wordt de vergunning voorlopig niet verlengd om te kunnen slopen. Dat heeft met natuurwetgeving te maken. Er kunnen zich dan vleermuizen gaan huisvesten in het pand. Je moet tegenwoordig overal rekening mee houden”, lacht Meijvogel. ,,Je moest eens weten. Er ligt hier een dossier van minimaal vier centimeter dik.”

Tweede ronde
De bouwketen die nu geplaatst worden, vormen geen hinder voor de eerstvolgende thuiswedstrijden van de club tegen ODIN ’59, SteDoCo en Quick Boys. ,,Het gebeurt allemaal achter de hekken die bouwvakkers hebben geplaatst. Na 8 april gaan we niet meer terug naar de oude kantine en kleedkamers. Deze week wordt de tijdelijke kantine eerst gezet en daarna volgen twaalf kleedkamers. Gescheiden voor dames en heren, natuurlijk.”

Als de sloop klaar is, kan SJC langzaam gaan denken aan de wederopbouw van de huisvesting. Toch heeft die planning een knauw gekregen, legt Meijvogel uit. ,,In de eerste ronde van de aanbestedingsfase heeft zich geen aannemer gemeld. We gaan dus binnenkort de tweede ronde in. Dat duurt allemaal langer dan gepland en geeft dus de nodige onzekerheden. Het is sowieso altijd de bedoeling geweest dat we 26 september 2020, als we honderd jaar bestaan, officieel het nieuwe complex openen.”

Foto’s: Johanna Wever en Herman Meijvogel

Lees ook: ‘Buimer en FC Lisse: de onverwachte scheiding van een goed huwelijk’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC