Interviewtjes hoeven van hem niet zo. Gek eigenlijk. SJC-middenvelder Abbas Al Tamimy is in al z’n nuchterheid ontwapenend. En daarmee een genot voor elk vraaggesprek. Al Tamimy is relaxed, altijd. Dat maakt hem niet alleen geliefd bij z’n teamgenoten of de technische staf. Ook de achterban van zijn club, SJC, draagt de a-typische voetballer op handen. 

Waar hij buiten het veld het liefst de rust verkiest boven de drukte van een kantine of bestuurskamer, zoekt de voetballer in het veld juist de energie op. Het veld is zijn werkgebied. Daar is er z’n dromerige karakter van buiten het veld geen plek. Al Tamimy is in het veld bijna een ander persoon.

Shisha
Het leverde hem niet voor niets de bijnaam ‘strijder’ op. De multifunctionele middenvelder is het toonbeeld van energie. Misschien is hij niet de meest verfijnde speler van de selectie, zien acties er af en toe soms beetje onbeholpen uit. Maar zijn arbeidsethos is besmettelijk. Ook tegen Achilles ’29 liep de oud-speler van vv Noordwijk een marathon binnen negentig minuten.

Gebruik je de app? Klik dan hier


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda