Interviewtjes hoeven van hem niet zo. Gek eigenlijk. SJC-middenvelder Abbas Al Tamimy is in al z’n nuchterheid ontwapenend. En daarmee een genot voor elk vraaggesprek. Al Tamimy is relaxed, altijd. Dat maakt hem niet alleen geliefd bij z’n teamgenoten of de technische staf. Ook de achterban van zijn club, SJC, draagt de a-typische voetballer op handen. 

Waar hij buiten het veld het liefst de rust verkiest boven de drukte van een kantine of bestuurskamer, zoekt de voetballer in het veld juist de energie op. Het veld is zijn werkgebied. Daar is er z’n dromerige karakter van buiten het veld geen plek. Al Tamimy is in het veld bijna een ander persoon.

Shisha
Het leverde hem niet voor niets de bijnaam ‘strijder’ op. De multifunctionele middenvelder is het toonbeeld van energie. Misschien is hij niet de meest verfijnde speler van de selectie, zien acties er af en toe soms beetje onbeholpen uit. Maar zijn arbeidsethos is besmettelijk. Ook tegen Achilles ’29 liep de oud-speler van vv Noordwijk een marathon binnen negentig minuten.

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen