Bas Gozeling werd zaterdag tot zijn eigen verbazing verkozen tot talent van het jaar bij FC Lisse. De verdediger klopt nadrukkelijk op de deur van de Lisserse hoofdmacht. In zijn eerste seizoen in de senioren maakte Gozeling al zijn debuut in het eerste elftal van de club. Samen met andere talentvolle spelers staat hij op de rand van een doorbraak bij de derdedivisionist. ,,Deze prijs zegt mij dat ik goed bezig ben”, zegt hij er zelf over. 

Aytron Dol, Bryan Illiohan, Moubarak Adouch, Jochem Lensen, Nick Baars, Luca Tarani, Tom Enthoven en Gozeling. Allemaal jonge spelers die in de afgelopen twee seizoenen de kans kregen van hoofdtrainer Robbert de Ruiter om zich te laten zien op Ter Specke. Goed genoeg is oud genoeg is het idee.

,,Neem bijvoorbeeld Ayrton Dol en Bryan Illiohan. Die jongens zijn deze zomer naar de club gekomen, omdat ze wisten dat ze bij Lisse een kans zouden krijgen.”

,,We hebben met z’n allen wel de ambitie uitgesproken om de komende jaren bij Lisse te blijven voetballen”, begint Gozeling. ,,Dit is een warme en leuke club. Als je bij Lisse speelt, speel je met veel jongens uit het dorp of uit de buurt en dat maakt het leuk. Als ik voor onze lichting spreek, dan merk ik dat we daardoor een hecht team zijn geworden. Eigenlijk een soort vriendengroep. Ook als er jongens van buitenaf bij kwamen, werden ze snel in de groep opgenomen.”

Waar de club voor staat
De jongeling is een generatiegenoot van Lensen, Baars en Adouch. Voor hem is Lisse bij uitstek de plek om je als talent te ontwikkelen. ,,Neem bijvoorbeeld Ayrton Dol en Bryan Illiohan. Die jongens zijn deze zomer naar de club gekomen, omdat ze wisten dat ze bij Lisse een kans zouden krijgen. Dat is waar de club voor staat.”

Volgens de club zelf is op dit moment Gozeling het grootste talent van dit seizoen. Dat hij de prijs voor talent van het jaar kreeg, versterkt die woorden. ,,Het is leuk om te horen. Deze prijs zegt eigenlijk dat ik goed bezig ben. Ik vind alleen dat meerdere spelers goed bezig zijn. Kijk maar wie er allemaal zijn debuut heeft gemaakt dit seizoen.”

,,Ik merk op de trainingen dat ik al heel veel leer van mijn medespelers.”

De talentvolle speler maakte zelf zijn debuut voor de club in november 2018. Een doorbraak bleef, na zijn eerste minuten in het elftal van De Ruiter, nog even uit. ,,In diezelfde week raakte ik ook geblesseerd aan mijn lies. Daardoor stond ik een paar maanden aan de kant. Die blessure kwam deels door vermoeidheid. Ik draaide de volledige voorbereiding mee met het eerste elftal. Dat was even wennen.”

Beide benen op de grond 
Aangezien de derdedivisionist al maanden is uitgespeeld en geen belangen meer heeft, gunt de club haar talenten de kans om zich te bewijzen. Zo speelde Gozeling de volle negentig minuten in de duels tegen Achilles’29 (4-0 winst) en Harkemase Boys (4-0 verlies). De speeltijd smaakt naar meer, maar de jongeling blijft met beide benen op de grond.

,,Ik heb voor volgend jaar geen specifieke doelen gesteld. Ik wil beter worden en blijven leren. Ik merk op de trainingen dat ik al heel veel leer van mijn medespelers. Daarnaast wil ik fit blijven en zoveel mogelijk spelen. Als dat bij het tweede elftal is, is dat ook goed. Bij het tweede is het niveau namelijk ook goed. We hebben een jonge groep en het gat is goed te overbruggen.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:Buijs (FC Lisse) boekt tegen De Dijk de grootste overwinning


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)