Frank Tervoert en Joël Tillema kwamen nog dichtbij. Kay Tejan deed ook nog een verwoede poging om de koning van de troon te stoten. Maar Teylingen-spits Jaap Zwetsloot liet zich niet van de eerste plek af halen. Hij pakte de koppositie al voor de winterstop en stond ‘m nooit meer af. We hebben dus een winnaar van het topscoresklassement: ‘Koning Jaap’, zoals ze hem in Sassenheim noemen.

Ook in het laatste weekend van de reguliere competitie was de aanvaller van de tweedeklasser weer op schot. Met z’n 27ste treffer van het seizoen loodste hij Teylingen langs HVV (2-1). Daarmee eindigde Teylingen, mede dankzij de ontketende Zwetsloot, op de derde plek op de ranglijst.

VVSB-spits Tervoert scoorde zaterdag ook twee treffers en heeft zich daarmee alsnog in de top drie van het klassement weten te schieten. Daarmee gaat hij Kagia-aanvaller Tijs van der Schinkel net voorbij. Opvallend is ook nog de top tien klassering van Jon Joost Cornelissens van Van Nispen (zat.). Met 23 treffers heeft ook hij een uitstekend seizoen achter de rug.

Hofleveranciers van de top tien zijn dit jaar Noordwijk en opvallend genoeg VVSB. Beide clubs hebben twee aanvallers bij de beste tien topschutters van het jaar staan. De topschutter van vorig seizoen, Marciano Mengerink, heeft de top tien niet gehaald. Hij zakte de laatste weken uit de lijst van topscorers vanwege een enkelblessure.

Uiteindelijk stonden er 232 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Van Otterlo: van zondebok naar held van Ter Leede’

 

POPULAIRE BERICHTEN