Onbevangen. Zo speelde Kay Tejan in de streekderby tussen Quick Boys en FC Lisse. De aanvaller van de Katwijkers blonk uit en maakte het verschil voor de thuisploeg. Met twee assists toonde hij zijn klasse en waarde voor de equipe van Erik Assink. 

,,Ik stond vanochtend (zaterdagochtend, red.) met een lekker gevoel op”, gaf de buitenspeler na afloop toe. ,,Ik wilde belangrijk zijn voor de ploeg. De voorgaande wedstrijden was dat met doelpunten en nu met assists. Des te lekkerder was het als we ook nog eens wonnen.”

FC Volendam
De wedstrijd tegen FC Lisse betekende voor Tejan zijn eerste derby in de Bollenstreek. Niet alleen de Lissers, maar ook de Noordwijkse ploegen VV Noordwijk en SJC staan nog voor de boeg. Sommige spelers voelen extra druk bij een speciale wedstrijd, anderen excelleren. De aanvaller gaf aan weinig druk te hebben ondervonden.

,,We komen allebei van de profs en dat schept ook meteen een band”

,,Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik geen eens wist dat dit een derby was”, erkende de aangever van twee doelpunten eerlijk na afloop. ,,Ik heb wel genoten van de sfeer. Het was mooi om te zien dat de supporters dit hadden georganiseerd in de duinen. Ik zei het nog tegen de pupil die met mij het veld opliep. Het was niet de eerste keer hoor dat ik dit zag. Vorig seizoen heb ik met FC Volendam in de KNVB-beker dit ook al meegemaakt.”

Klik met Kaars
Wat opviel afgelopen zaterdagmiddag was dat de voorhoedespeler een goede klik had met zijn kompanen voorin. Hij en Kaars zorgde er bij vlagen voor dat de defensie van FC Lisse zoekende was. ,,Ik heb een goede klik met Dennis. We komen allebei van de profs en dat schept ook meteen een band.”

,,We kunnen het sowieso goed met elkaar vinden en ook op het veld vinden we elkaar makkelijk. Bij de derde goal zag ik hem vrijstaan, dus besloot ik hem de bal maar te geven. Ik gunde hem zijn eerste treffer”, zei Tejan met een knipoog.

,,Voor ons was het belangrijk dat we deze wedstrijd zouden winnen. Het was niet zo dat wij extra druk voelden na twee gelijke spelen. Bij Quick Boys is er altijd druk en moet er altijd gewonnen worden. Ik denk dat wij het als team vandaag goed hebben opgepakt.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Een derby op Nieuw-Zuid maakt bij de één meer los dan bij de ander (plus video’s)’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk14.30ODIN'59
FC Lisse14.30SJC
RKAV Volendam14.30Ter Leede
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30DoCoS
Van Nispen (zat.)14.30Blauw-Zwart
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Pancratius14.30Kagia
Kozakken Boys15.00Rijnsburgse Boys
Quick Boys15.00SteDoCo
VVSB15.30Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda