Ter Leede was lange tijd aan een uitstekende reeks bezig in de Derde Divisie. Er werd zeven wedstrijden op rij niet verloren en er leek geen vuiltje aan de lucht op Sportpark de Roodemolen. Maar na de 0-2-overwinning bij FC Lisse is er nu drie keer op rij verloren. Daar zaten ook verliespartijen bij tegen topploegen Sparta Nijkerk en DVS’33, maar tegen laagvlieger Ajax (ama.) ging de ploeg van Steef Roodakkers afgelopen zaterdag opnieuw onderuit (2-1). Daarom bevinden de Sassenheimers zich op dit moment aan de onderkant van de middenmoot: op de dertiende plek.

„De komende twee wedstrijden moeten we daarom wel punten gaan pakken’’, sprak Joey van den Berg over het belang van de komende twee duels voor de winterstop tegen twee ploegen die onder Ter Leede staan, VVOG en GOES.

Twee gezichten
„Er heerst nu geen angst of paniek in de groep, omdat we een paar keer hebben verloren. Maar stel we verliezen de komende twee wedstrijden, dan ziet de wereld er wel een beetje anders uit. Aan de andere kant is het gat met de teams boven ons maar heel klein, dus na twee overwinningen kunnen we er weer heel anders voor staan.’’

Tegen de Amsterdammers, die voor deze wedstrijd onder de Sassenheimers stonden, begon de ploeg van Steef Roodakkers uitstekend aan de wedstrijd. Ter Leede kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. „Net als vorige week speelden we echt een goede eerste helft’’, zei Van den Berg tevreden. „Zij kregen weinig kansen en wij kwamen na een mooie aanval op 0-1 door Robert Steemers.’’

„Dat ze uiteindelijk in de negentigste minuut scoorden, maakte het extra zuur.’’

De aanvaller liet daarmee alweer zijn achtste seizoenstreffer noteren. Maar ook deze week lieten de Sassenheimers de tegenstander terug in de wedstrijd komen. „We kunnen het dan niet meer opbrengen om te blijven voetballen. De rust ontbreekt. Waar dat aan ligt? Dat is lastig te zeggen. Ik denk dat het ‘m niet zit in het conditionele aspect. Misschien de ervaring om met bepaalde situaties om te gaan?’’

De thuisploeg kwam via een voor Ter Leede ongelukkig doelpunt op gelijke hoogte. Een van richting veranderde vrije trap belandde achter de Sassenheimse keeper in de goal:1-1. Daarna kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar was het uiteindelijk Ajax (ama.) dat er met de overwinning vandoor ging.

„Het was geen mooie aanval, maar wij stonden gewoon niet goed te verdedigen met zijn allen. Dat ze uiteindelijk in de negentigste minuut scoorden, maakte het extra zuur. Persoonlijk had ik bij een 1-1 stand ook anders gewisseld. Nu kwam er een aanvaller bij, maar ik zou voor een verdedigende middenvelder hebben gekozen. Maar dat is de keuze van de trainer. Als we hadden gewonnen zou het namelijk wel een goede wissel zijn, dus dat weet je nooit.’’

Basisspeler
Zo werd het een pijnlijke middag voor Ter Leede in Amsterdam. Waar het team van Roodakkers nu wat minder draait, gaat het voor Van den Berg de laatste weken juist wel crescendo. De aanvaller zou eigenlijk dit seizoen bij SJC spelen, maar blies die transfer af, vlak na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse.

„In eerste instantie had ik wel momenten waarin ik mezelf afvroeg waarom ik bij Ter Leede was gebleven’’

Maar onder Roodakkers wist de spits in eerste instantie geen basisplaats af te dwingen. Sterker nog, hij kreeg amper minuten om in te vallen. Maar sinds vorige week staat Van den Berg eindelijk in de basis.

„In eerste instantie had ik wel momenten waarin ik mezelf afvroeg waarom ik bij Ter Leede was gebleven’’, moest de aanvaller bekennen. „Ik was uiteraard teleurgesteld, maar het had geen zin om te klagen. Ik ben mijn best blijven doen en heb mijn geduld op de proef moeten stellen.’’

Van den Berg moest rustig wachten op zijn kans en die lijkt hij nu dus gegrepen te hebben. Daarnaast kon de spits ook wel enigszins begrijpen dat hij niet heel veel minuten kreeg als invaller.

„In de fase dat het goed ging, had de trainer ook weinig reden om te wisselen. Daarnaast is invallen ook lastig. De ene keer gaat het goed en de andere keer kan je eigenlijk niks forceren. Gelukkig sta ik er nu in en hoop ik daar te blijven staan. Als we dan ook nog punten gaan pakken met het team ben ik helemaal tevreden.’’