Mariëlle van der Plas stond zelfs na het enigszins teleurstellende gelijkspel van haar Noordwijk tegen Hoek nog enthousiast te trappelen van ongeduld. Als bestuurslid van vv Noordwijk kon zij zaterdag al niet meer wachten op het treffen met Sparta Rotterdam in de KNVB-beker. Plus het toetje de dag erna. De derdedivisionist doet haar deuren open voor Te Werve. Die club werd gekoppeld aan ‘het grote’ Ajax in de beker, maar kon het duel zelf niet huisvesten.

De vereniging uit Rijswijk trok daarop aan de bel bij de autoriteiten. Helaas voor de inwoners van Rijswijk bleken de sportverenigingen in die gemeente niet toereikend om de hoofdstedelingen te doen ontvangen. Daarop besloot Te Werve in de Bollenstreek rond te kijken. Vrij snel kwamen de groen-witten uit in Noordwijk.

,,Zij hebben ons zelf benaderd, waarop we ze hebben uitgenodigd om eens bij ons te komen kijken”, legt Van der Plas uit. ,,Ze waren onder de indruk van het complex. De contacten tussen ons bestuur en mensen binnen Ajax zijn ook al jaren goed, dat zal best een rol hebben gespeeld.”

Gastheer
Op het moment van het ja-woord van het bestuur van de tweedeklasser ging Noordwijk aan het werk om het zelf ook organisatorisch in orde te krijgen. ,,We hebben direct daarna contact gelegd met de gemeente Noordwijk en de politie om zo alle veiligheidszaken op orde te hebben.”

,,Voor de avond zelf moet je het zo zien dat wij gastheer zijn, maar dat Te Werve natuurlijk de thuisspelende ploeg is. Onze businesshome is bijvoorbeeld ook op dat moment ‘gewoon voor Te Werve’. Zij nemen hun eigen gasten mee. Maar verder, bijvoorbeeld de contacten met de pers, die gaan via ons.”

,,Mochten wij als Noordwijk promoveren, dan zijn we qua live-uitzendingen ook alvast klaar voor de Tweede Divisie.”

Zo zal Fox Sports woensdag live aanwezig zijn bij het bekertreffen tussen de tweedeklasser en Ajax. Ook dat is relatief nieuw voor het huidige Noordwijk. Regionale en lokale zenders kwamen de afgelopen jaren regelmatig over de vloer. Maar het productieteam van Endemol is andere koek.

,,Ook dat is best leuk om mee te maken. We hebben alle draaiboeken gemaakt voor de live-uitzending. Pieter Vink is bijvoorbeeld ons contactpersoon voor alle pr-zaken. Mochten wij als Noordwijk promoveren, dan zijn we qua live-uitzendingen ook alvast klaar voor de Tweede Divisie”, grapt Van der Plas.

Sparta
Nu alle voorbereidingen zijn getroffen kan het genieten van een doordeweeks bekeravontuur beginnen. ,,Niet alleen woensdag is leuk, maar ook voor Noordwijk is het duel tegen Sparta ook een heel evenement, een belangrijke wedstrijd. Een dag later gaan we genieten van Ajax.”

Foto: Frank Venema

Lees ook: ‘Bekerduel Te Werve – Ajax op Sportpark Duinwetering’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)