Als toonbeeld van strijd en passie voetbalde Jesse van Nieuwkerk zich in het afgelopen anderhalf jaar naar een heldenstatus in Katwijk. Maar ook zijn arbeidsethos kon zaterdag in Amsterdam niet voorkomen dat Quick Boys een misstap maakte tegen De Dijk (2-2). ,,Onbewust toch een beetje gemakzucht?”, stelde Van Nieuwkerk een dag later zichzelf de vraag.

De aanvaller van de Katwijkers zocht bijna 24 uur later zelf ook naar verklaringen waarom de blauw-witten een ogenschijnlijk riante voorsprong uit handen gaven. Na een half uur spelen stond Quick Boys met 0-2 voor via goals van ex-De Dijk-spelers Dennis Kaars en Raymond Baten en leek het bezoek in de hoofdstad uit te draaien op een makkelijke middag.

De 1-2 vlak voor rust bleek het begin van een uiteindelijk vervelende middag voor de Katwijkers. ,,Eigenlijk zagen we na de 0-2 van onze kant de ruimtes al groter worden. In de rust hebben we nog met elkaar besproken dat De Dijk er alles aan zou gaan doen om die 2-2 nog te maken.” En toch lukte het de nummer twee van de Derde Divisie niet om de wedstrijd weer te doen kantelen in positieve zin.

,,Dit zijn ook vaak teams die tegen ons iets extra’s kunnen geven, omdat ze toch tegen het grote Quick Boys spelen. Maar dan nog…”

,,De wind werkte ook niet echt mee. De ballen die we naar voren schoten, kwamen tien meter verder dan de bedoeling was, bij voorzetten was het precies hetzelfde het geval. Als het dan 2-2 wordt, dan moet je zelf dat ene kansje benutten dat je dan wel krijgt. Een gelijkspel had helemaal niet gehoeven tegen zo’n team.”

,,De Dijk speelde naar z’n mogelijkheden en was vooral gevaarlijk via twee snelle aanvallers. Dit zijn ook vaak teams die tegen ons iets extra’s kunnen geven, omdat ze toch tegen het grote Quick Boys spelen. Maar dan nog…”, vond Van Nieuwkerk.

Mentaal
Voor de Katwijkers was het gelijkspel even een knauw in het vertrouwen dat de afgelopen weken gestaag was opgebouwd. De ploeg van Erik Assink toonde zich tegen Harkemase Boys (1-4) en Achilles ’29 (6-0) absoluut de meerdere van de tegenstander. En ook uit het treffen tegen rivaal Noordwijk, kwam Quick Boys redelijk ongeschonden. Sterker nog, op basis van de tweede helft was het moraal hoog afgelopen week op Nieuw Zuid.

,,Er had zelfs nog meer ingezeten vorige week tegen Noordwijk. We waren dus redelijk positief. Ook na die overwinningen op Harkemase Boys en Achilles ’29. Eigenlijk was De Dijk net zo’n ploeg als Achilles. Maar daar konden we na de 2-0 voorsprong in eigen huis wel doordrukken. Nu werden we na de 2-0 zelf onze grootste tegenstander.”

Vlak na de 2-2 kreeg Quick Boys nog een mentaal tikje te verwerken, omdat concurrent Noordwijk in Friesland een 1-0-achterstand in de slotfase nog om wist te buigen tot een 1-2-overwinning. ,,We hoorden na de wedstrijd pas dat Noordwijk achter had gestaan. Maar ach, dat is wel vaker gebeurd dit seizoen, toch?”, kon er een besmuikt lachje vanaf bij de fanatieke buitenspeler.

,,Het komt wel goed.”

Om de winterstop toch nog met een redelijk gevoel in te gaan, is een driepunter volgende week in eigen huis tegen SJC absoluut welkom. ,,Onze thuisresultaten zijn prima. Weet je, als we op eigen veld tegen een ploeg als De Dijk hadden gespeeld, hadden we gewonnen, denk ik. Met het grotere veld, de ambiance, alles.”

Contractverlenging
Het mocht niet baten voor de Katwijkers, die met de 2-2 op zak wat vervelend de laatste week voor de winterstop ingaan. Met de winterbreak in het vooruitschiet is Quick Boys momenteel druk bezig om de selectie voor volgend seizoen alvast op orde te krijgen.

De clubleiding sprak ook al met Van Nieuwkerk. Of hij binnenkort in de pen kruipt om een handtekening te gaan zetten wilde de aanvaller nog niet kwijt. Maar bang hoeven de fans in Katwijk niet te worden. ,,Het komt wel goed”, sloot de aanvaller het gesprek met een knipoog af.

De Dijk – Quick Boys 2-2 (1-2) 19. Kaars 0-1, 31. Baten 0-2, 39. Olf 1-2, 56. Christophersen 2-2

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket, Maynard, Ravensbergen, Mahmoed, Kuyvenhoven (69. Sahin), Baten, Tejan (67. Steltenpool), Kaars, Van Nieuwkerk (69. Bloemendaal)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk weer alleen aan de leiding in de Derde Divisie: ,,Nu gaat het echt beginnen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein