In de zomer van 2018 kwam het doktersadvies om te stoppen met voetbal keihard binnen bij de net door VVSB aangetrokken middenvelder Timo Ruigrok. ‘No way’, was z’n eerste gedachte. Maar toen de artsen hem met klem adviseerden niet meer op het hoogste niveau te gaan ballen vanwege slijtage aan z’n linkerenkel, luisterde de Noordwijkse middenvelder met enig tegenstribbelen alsnog. Door z’n voorgenomen transfer van SJC naar VVSB ging een streep. Althans, in het oefenduel met Ajax, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, speelde hij enkele minuten voor paars-gelen. Het zouden de enige minuten worden op De Boekhorst.

Er volgden acht lege maanden voor de twintiger. De liefde voor het spelletje zocht elk rustig moment een plekje in z’n hoofd. Gek werd Ruigrok er van. ,,Ik plande mijn weken volledig vol, probeerde allemaal dingen te doen, zodat ik niet alleen thuis hoefde te zitten. Want als dat gebeurde, ging ik alleen maar piekeren over dat ik niet meer voetballen kon.”

Brief
Tegen alle adviezen in trok de oud-middenvelder van SJC z’n voetbalschoenen weer aan. ,,Ik kon het geen plekje geven”, geeft de voetbalgekke middenvelder toe. ,,Voetbal is altijd zo’n uitlaatklep voor mij geweest. Ik ben gaan fitnessen om toch fit te blijven, maar als ik heel eerlijk ben: ik vond er geen reet aan. Ik kon mijn energie er niet in kwijt.”

Gebruik je de app? Klik dan hierREACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels