Het was weer een week waarin veel gebeurde. Heb je wat gemist? Geen probleem! Wij zetten de artikelen die je moet hebben gelezen op een rijtje voor je, zodat je alles alsnog op je gemak nog een keer kan checken. 

In de rubriek ‘Vergeten Verleden’ pikt Leo Schrama elke keer een bijzondere gebeurtenis eruit van een aantal jaar geleden. Deze keer gaat hij in op het toernooi ‘De Gouden Tulp’. Dit was een toernooi dat ooit werd opgericht door Sportclub Lisse. De tijd gaat terug naar het jaar 1971. Op dat moment werd dit evenement in het leven geroepen, vanwege het vijftig jarig bestaan van de club uit Lisse. In dit artikel vertellen onder andere Hennes Zout en Jaap van Vliet, oud-spelers van Teylingen, over het toernooi en wat de trofee zelf zo bijzonder maakte.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Donovan Partosoebroto, de doelman van SV Hillegom, verklaarde zich solidair aan trainer Stefan Teeken. Laatstgenoemde kreeg een week geleden van de clubleiding van Hillegom te horen dat hij per direct moest vertrekken bij de club. Het was de druppel die de emmer deed overlopen voor Partosoebroto, die op zijn beurt z’n voetbaltas inleverde bij de blauw-witten. In dit stuk geeft hij tekst en uitleg over zijn vertrek en geeft hij aan waar het volgens hem dit seizoen mis is gegaan bij de eersteklasser.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier!

Misschien kennen jullie haar nog niet, maar Angela Verdoes heeft een hele toffe baan. Zij is namelijk een zaakwaarnemer in het vrouwenvoetbal. In dit stuk vertelt Verdoes over haar ervaringen in de voetbalwereld en licht zij toe hoe bepaalde zaken werken. Ze doet onder andere zaken met 90-voudig international Mandy van den Berg en heeft dagelijks contact met grote clubs zoals FC Twente, Ajax, PSV, Valencia, Liverpool en Paris-Saint Germain.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Henk Wisman vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer bij Ter Leede en gaat aan de slag bij Rijnsburgse Boys. Bij die club stond hij in het verleden ook al eens onder contract. In dit artikel vertelt de Amsterdammer over het proces van zijn vertrek van De Roodemolen naar Sportpark Middelmors. Daarnaast geeft hij een kijkje in de keuken wat betreft de onderhandelingen tussen hem en het bestuur van de Rijnsburgers. Ook gaat Wisman nog in op hetgeen wat hij de komende jaren wil bereiken bij de tweededivisionist.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Ruben van der Does speelde in de jeugd van Valken’68 en vertrok later naar Quick Boys. Via Nieuw Zuid trok hij naar Ter Leede om nu weer terug te keren op het oude nest in Valkenburg. Daar zal hij volgend seizoen zijn maatje en Erwin van der Nagel vervangen onder de rood-gele lat. In dit stuk vertelt de doelman onder andere over het sentiment wat bij zijn overstap kwam kijken en blikt hij terug op zijn periode in Sassenheim. Ook heeft Van der Does een leuke anekdote over het voetbal wat er vroeger op straat werd gespeeld.

Foto’s: Dirk van der Reep, Hans Schalk, RKVV Teylingen en Angela Verdoes

Lees ook:Robinson: ,,Dat hadden ze nergens anders zo goed voor elkaar’POPULAIRE BERICHTEN