Het was weer een week waarin veel gebeurde. Heb je wat gemist? Geen probleem! Wij zetten de artikelen die je moet hebben gelezen voor je op een rijtje, zodat je alles alsnog op je gemak nog een keer kan checken.

Steven Wajer loopt in de voetsporen van zijn vader Emiel Wajer. Laatstgenoemde bereikte met Ter Leede 22 jaar geleden de Hoofdklasse. Zijn zoon Steven staat ook op de rand van succes en dus had vader wat te vertellen. Hoe is het met Emiel Wajer?

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Misschien was het wel z’n zwaarste anderhalf jaar ooit. Niet dat Voorhouter Nino Roffelsen zich fysiek over de kop voetbalde. Juist mentaal waren de afgelopen 18 maanden bij Jong ADO Den Haag een barre tocht van blessure naar blessure. Maar sinds de 21-jarige middenvelder weer wedstrijdfit is en anderhalve week geleden een handtekening zette onder een amateurcontract bij Sparta Rotterdam, lacht het leven Roffelsen weer toe. De Voorhouter stapte in het vliegtuig voor acht dagen Ibiza, sloot daarmee anderhalf jaar blessureleed af en opende in z’n hoofd alvast een nieuw hoofdstuk in z’n voetballeven.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier!

Nagenietend van het weekend, waarin de vrouwen van FC Rijnvogels de titel al eerder binnenhaalden dan verwacht, maakt assistent-trainer Philip van den Eijkel in zijn hoofd de balans op van zijn vijf jaar als assistent bij de Rijnvogels-vrouwen. ,,Het eerste jaar kampioen Tweede Klasse. Het jaar daarop wonnen we de Districtsbeker. Het derde seizoen promoveerden we via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Vorig jaar handhaafden we ons daarin knap en nu pakken we de titel. Het is prachtig. We hebben niets te klagen, hè?”

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

,,Fabian, kom jij er ook even bij staan?”, roept Noordwijk-speler Nick van Staveren z’n tegenstander van Hoek toe, nadat hij zelf voor een interview is gevraagd. De 28-jarige verdediger van Hoek, Fabian Wilson, kijkt de inwoner van Zwaanshoek eerst vol ongeloof aan, om er daarna aan toe te voegen: ,,Ah, best joh. Anders sta ik er toch maar bij te kijken.” De lol die de twee spelers met elkaar hebben, doet vermoeden alsof de twee elkaar al van jongs af aan kennen. ,,We zijn meer goede collega’s”, lacht Van Staveren. ,,We kennen elkaar gewoon van het voetbal van de afgelopen jaren.” Beide heren staan zaterdag na het kampioensduel van Noordwijk in Zeeland met een glimlach op het gezicht in een warm lentezonnetje met elkaar te praten.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

,,Nu gaat het goedkomen. Ik voel het. Ik ben ready.” De woorden van Felitciano Zschusschen zijn gezien zijn recente geschiedenis niet eens zo verrassend. De nieuwe spits van VVSB is vanuit zichzelf een relaxed persoon, maar stiekem best wel toe aan een club in rustig vaarwater. De hang naar stabiliteit sijpelt door in het gesprek met de nieuwe aanvaller van de Noordwijkerhouters.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Foto’s: Orange Pictures en Jeannette Kloet

Lees ook:Laat VVSB de wedstrijd tegen FC Lienden lopen? (video)

POPULAIRE BERICHTEN