Het was weer een week waarin veel gebeurde. Heb je wat gemist? Geen probleem! Wij zetten de artikelen die je moet hebben gelezen voor je op een rijtje, zodat je alles alsnog op je gemak nog een keer kan checken.

Met de promotie van zijn club Ter Leede naar de Derde Divisie, kreeg Joey van den Berg het laatste zetje in z’n hoofd om toch bij zijn Sassenheimse club te blijven. De aanvaller van de kersverse kampioen had eerder in het jaar nog getekend bij SJC, maar twijfelde de afgelopen weken steeds meer of hij wel de juiste keuze had gemaakt. Na de titel van vorige week zaterdag hakte hij de knoop door: Van den Berg blijft waar hij is.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Vol trots overhandigde Cees Bruinink Roland Bergkamp het Katwijk-shirt. Eindelijk was het gelukt. De Katwijkers presenteerden hun nieuwe aanwinst als een grote vis met een hoop ervaring in het betaalde voetbal. Na avonturen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en zelfs in Engeland te hebben gehad, is hij nu op een leeftijd (28 jaar) dat het tijd is voor iets anders. Bergkamp wil een maatschappelijke carrière opbouwen. Doordat hij ook een gezin heeft, past een leven als profvoetballer niet meer in zijn agenda. Daarom komt een verblijf bij Katwijk op het perfecte moment.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

 

De één is een enfant terrible, de ander de ideale schoonzoon. De één houdt van show, een schaartje, het vingertje op de mond na een goal. De ander staat graag op de juiste plek voor de goal. Een intikker geeft hem net zoveel plezier als een schot van dertig meter afstand. Beide zijn het sterkhouders voor hun ploeg op hun eigen manier: Quick Boys-aanvaller Kay Tejan en VVSB-spits Frank Tervoert. Twee totaal verschillende persoonlijkheden, maar het belangrijkste van alles: de absolute bazen van hun ploeg.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier!

Hij speelde slechts zes duels voor VVSB. Op 16 februari ging het in de derby tegen Katwijk mis voor Wesley Goeman. Een wissel na vijftien minuten betekende, achteraf gezien, einde seizoen voor de middenvelder. Diagnose in het ziekenhuis: een gebroken middenvoetsbeentje. ,,Normaal staat er zo’n tien tot twaalf weken voor het herstel, maar in mijn geval duurt het helaas veel langer. Ik hoop aan het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te sluiten bij GVVV. De club waar ik in maart voor getekend heb.”

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier!

De route die sv Hillegom vorig seizoen volgde om zich veilig te spelen in de Eerste Klasse was misschien wel de meest merkwaardige in de geschiedenis van de club. De blauw-witten leken in de nacompetitie na een 0-5 verlies op eigen veld tegen HSV uit Heiloo gedegradeerd te zijn, maar vanwege de nodige perikelen mocht Hillegom wederom aantreden in de play-offs. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en daarom mocht de eersteklasser het in de finale opnemen tegen Assendelft. Die wedstrijd zou nooit gespeeld worden en dus bleef de ploeg van toenmalig trainer Arend Jan Kranenburg eersteklasser. Een terugblik op die wedstrijd.

Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier! 

Foto’s: Hans Schalk, Katwijk, Orange Pictures en Ruben Beukers

Lees ook: ‘Van Vliet: ,,Het was echt een moeilijke thuis'”

POPULAIRE BERICHTEN